{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUP RS vraća u službu decertificirane policajce među kojima su i bivši logorski čuvari

A
26.7.2013. u 15:48
75
43
MUP RS vraća u službu decertificirane policajce među kojima su i bivši logorski čuvari
75
MUP RS vraća u službu decertificirane policajce među kojima su i bivši logorski čuvari
Kolegij Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) umjesto upisa nove klase polaznika Policijske akademije, ove godine svoje redove popunit će decertificiranim policajcima, potvrdio je danas u Banjaluci ministar unutrašnjih poslova RS Radoslav Jovičić, javio je dopisnik agencije Anadolija.
U odgovoru na pitanje novinara agencije Anadolija Jovičić je potvrdio da je riječ o bivšim policajcima kojima su pripadnici Međunarodnih policijskih snaga u BiH (IPTF) koncem devedesetih godina oduzeli certifikat za rad zbog njihovog učešća u ratnim dešavanjima na prostoru RS.

Među njima, podsjećamo, nalaz se i oni koji su bili čuvari u logorima na području opštine Prijedor, ili su učestvovali, u nezakonitom zatvaranju, mučenju i progonima nesrpskog stanovništva u drugim gradovima današnje RS.

Jovičić je odluku o njihovom vraćanju na posao obrazložio činjenicom da prema Zakonu o radu u policiji RS „pravo na posao imaju sva lica koja dokažu da nisu krivično gonjena“.

Analitičari komentiraju da će se u RS nastaviti agonija za sve Bošnjake i Hrvate koji su se vratili u svoja ranija prebivališta, jer će ponovo na ulicama u uniformi policije entiteta RS viđati one koji su odgovorni za njihova stradanja.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: