Vijeće ministara
13

MUP-ovima u BiH dodijeljena oprema iz sistema za presretanje telekomunikacija

Piše: Er. M.
U Službenom listu BiH objavljena je Odluka Vijeća ministara BiH o doniranju opreme iz sistema za zakonito presrtanje i monitornig telekomunikacija. Riječ je o dodjeli opreme kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, MUP-u Republike Srpske i Policiji Brčko distrikta BiH.

Vlasništvo nad otpisanom opremom Ministarstva sigurnosti BiH iz Sistema za zakonito presretanje i monitoring telekomunikacija preneseno je na Ministarstvo unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, Ministarstvo unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona, Policiju Brčko distrikta, Ministarstvo unutrašnjih poslova Posavskog kantona, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona 10, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Vrijednost navedene opreme (uključujući hard disk i pripadajući softver) po listi isporučene opreme, dostavljenoj od EU CARDS PPU jedinice za policijske projekte, broj: 133-08 od 10.9.2008. godine iznosila je 283.500 eura, dok njena sadašnja vrijednost iznosi nula, jer se navedena oprema amortizuje po godišnjoj stopi od 20 posto.

Na osnovu ove odluke Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine zaključit će pojedinačne ugovore o donaciji (poklonu) s institucijama kojima je oprema donirana, kojim će se bliže urediti međusobna prava i obaveze u postupku prijenosa vlasništva nad predmetnom opremom.