BiH
0

MUP KS: Policija jučer intervenirala u pet slučajeva

FENA
Policija Kantona Sarajevo registrirala je u srijedu izvršenje pet krivičnih djela na tom području.

Nešto iza ponoći u ulici Omera Hajmana, općina Novi Grad, tri nepoznate osobe su, prijeteći pištoljem, otuđile od M.F. iz Sarajeva vozilo “VW tuareg” i udaljile se u nepoznatom pravcu.

Policija je intervenirala i u poslijepodnevnim satima hapšenjem A.N. (1976) iz Sarajeva. On se sumnjiči da je tog dana iz kancelarije firme “CSV Optimus” DOO Sarajevo ukrao novčanik iz torbe H.O. iz Sarajeva.

Nakon ovoga, policija je uhapsila i H.E. (1978) iz Sarajeva. Postoji osnov sumnje da je neovlašteno držao oružje i municiju, oštetio tuđe stvari i ugrozio sigurnost. Uputio je i ozbiljne prijetnje Č.A. iz Sarajeva, oštetivši njeno putničko vozilo “yugo 45”. Kod njega su pronađeni i oduzeti ručna bomba “M 93” i 34 komada malokalibarske municije.

U ulici Bosanska, općina Novi Grad, upotrijebljeno je vatreno oružje. Izlaskom na mjesto događaja policija je zatekla vozilo “alfa romeo” i vozača D.Dž. (1976) i M.D. (1977), obojica iz Sarajeva. U obavljenom intervjuu D.Dž. i M.D. su izjavili da su se vozili tim vozilom i da je nepoznata osoba iz nepoznatog vozila ispalila hice te tako oštetila “alfa romeo”. Niko nije povrijeđen.

Vatreno oružje je upotrijebljeno i u ulici Zvornička, općina Novo Sarajevo. Tom prilikom je lakše tjelesne povrede, dvije prostrelne rane desnog stopala i ustrelnu ranu lijeve nadkoljenice, zadobio S.A. (1975) iz Sarajeva. Njemu je ukazana ljekarska pomoć u KC bolnice Koševo.

Policija rasvjetljava navedene slučajeve.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodila se 21 saobraćajna nezgoda. Od toga je 20 nesreća rezultiralo materijalnom štetom, dok je u jednoj nesreći jedna osoba lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola, iz saobraćaja je isključeno šest vozača, tri osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i dva motorna vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.