{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


MUP KS certificiran prema ISO standardima

F
6.10.2011. u 14:25
0
2
MUP KS certificiran prema ISO standardima
0
MUP KS certificiran prema ISO standardima
Muhamed Budimlić
Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo certificirano je potvrdom da pruža usluge u skladu s utvrđenim procedurama i zakonskim zahtjevima te kontinuirano ispunjava zahtjeve korisnika i teži unapređenju.
Certifikat kojim se to potrvrđuje, za sistem upravljanja kvalitetom prema BAS EN ISO 9001:2008 standardima, uručio je danas kantonalnim ministru Muhamedu Budimliću direktor certifikacijske kuće TÜV Adria Muamer Peljto.

Do tog trenutka, ovo Ministarstavo bilo je jedino u Kantonu Sarajevo bez potvrđenog kvaliteta u oblasti sistema upravljanja procesima rada.

"Dodjelom ISO certifikata organizacionim jedinicima MUP-a (kabinet ministra i Uprava administracije i podrške) potvrđuje se dostignuti nivo kontrole provođenja, održavanja i unapređenja sistema upravljanja kvalitetom te istovremeno predstavlja obavezu za unapređenje procesa rada u svim segmentima života za koje je nadležno ministaratsvo unutrašnjih poslova", izjavio je prilikom dodjele certifikata ministar Budimlić.

"U posljednjih nekoliko mjeseci intenzivirali smo aktivnosti na uvođenju i unapređenju kontrole kvaliteta u procesu upravljanja i u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova. Poštivanje standarda će nam omogućiti unapređenje uslova za uspješniju borbu protiv svih oblika kriminaliteta, a posebno onih u kojima se od nas očekuje viši stepen uspješnosti, kao što su kriminalitet protiv privrede, službene dužnosti, okoliša itd.

"Ovo je proces u koji ozbiljno ulazimo i u kome će se prikazati ono najbolje čime Ministarstvo unutrašnjih poslova raspolaže, što u konačnici treba da doprinese unapređenju kvaliteta života u našem kantonu", riječi su ministra Budimlića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: