BiH
139

Munir Alibabić Munja nije više član Predsjedništva Demokratske fronte

Piše: E. G.
Munir Alibabić Munja
Munir Alibabić Munja
Munir Alibabić Munja nije više član Predsjedništva Demokratske fronte, potvrdio je ovo danas za Klix.ba Željko Komšić, predsjednik ove stranke.

Nakon Damira Marjanovića, koji je prije nekoliko dana napustio Predsjedništvo DF-a, ali i stranku u potpunosti, Alibabić ipak ostao član stranke.

Komšić je kazao da je za Alibabićevu ostavku na članstvo u Predsjedništvu DF-a saznao tek sinoć i to kada su novinari portala Klix.ba pokušavali provjeriti ovu informaciju u stranci.

Kaže kako još uvijek nije pročitao Alibabićevo obrazloženje za ovakav postupak, ali dodao i to da se može nositi jedino sa "svojom sujetom, ali ne i sa sujetama drugih ljudi", indirektno objašnjavajući razloge ovakvog Alibabićevog poteza.

Alibabić je inače bivši načelnik sektora Služba državne bezbjednosti BiH i načelnik Centra službe bezbjednosti Sarajevo, kao i bivši direktor Federalne obavještajno-sigurnosne službe (FOS). Alibabić je poznat i po tome što u montiranom procesu protiv Mladih muslimana 1983. godine isljeđivao Aliju Izetbegovića.