BiH
38

Mulabdić: Građani Sarajeva mogu se osjećati sigurno za vrijeme referenduma u RS-u

Piše: Er. M.
Vedran Mulabdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Vedran Mulabdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić kazao je u povodu referenduma u RS-u da je sarajevska policija registrovala da će referendum biti održan, ali da nisu podignute nikakve dodatne mjere sigurnosti.

"Mimo redovnih poslova i zadataka mi nećemo ništa poduzimati. U skladu s našim nadležnostima pratit ćemo dešavanja", rekao je Mulabdić.

Podsjetio je da je policija uvijek u stanju pripravnosti te da će, ako bude bilo kakvih incidenata odgovoriti na njih kao što odgovara i svakom drugom zadatku.

"Širenje straha među građanima samo je politička pompa, to je stav MUP-a KS i mene kao ministra. Naši građani su sigurni i ako bude bilo kakvih sigurnosnih izazova sarajevska policija je spremna i pripravna da odgovori na njih", kazao je Mulabdić.

Podsjećamo, oštra politička retorika kojoj su svjedočili građani BiH posljednjih dana unijela je strah među stanovnike BiH.

Strane diplomate upozorile su političare da hitno prekinu ratnohuškačku retoriku ističući kako međunarodna zajednica ne bi dozvolila nikakav novi sukob na ovim prostorima.