Sindikat policije KS
30

Muhidin Pivodić je ubijen braneći multietičnost

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Upravni odbor Sindikata policije Kantona Sarajevo izrazio je danas ogorčenje zbog gnusnog ubistva njihovog kolege Muhidina Pivodića, pozivajući nadležne institucije da se maksimalno angažiraju na otkrivanju i procesuiranju izvršilaca ovog teškog krivičnog djela.

"Obavljajući časni policijski poziv, braneći multietičnost i multinacionalnost koja je uvijek krasila ovaj grad i ovu državu, svoj život je tragično položio naš kolega. I danas dok građani i turisti u gradu slave ulazak u Novu godinu, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo sa tugom se prisjećaju dragog kolege, istovremeno se pitajući ko je od njih sljedeći", navodi Sindikat policije KS-a u saopćenju za javnost.

U Sindikatu se, istovremeno, pitaju s koliko rizika i opasnosti će se susresti u predstojećoj "ludoj noći" - sa koliko alkoholiziranih osoba, količinom pirotehničkih sredstava, te sa koliko pokušaja napada na imovinu i ugrožavanja života i tijela sugrađana.

"Svaki napad na policajca je istovremeno napad na državu, a dužnost te iste države je da učini maksimum napora na zaštiti policajaca... Stoga tražimo od nadležnog tužilaštva i suda da poduzmu maksimum napora na otkrivanju i procesuiranju izvršilaca ovog gnusnog djela", navodi se u saopćenju.