Ne želi u Skupštinu BPK
6

Muhamed Ramović odlučio ostati gradonačelnik Goražda

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Muhamed Ramović, aktuelni gradonačelnik Goražda, i dalje će obavljati ovu funkciju, dok će svoj mandat prepustiti narednom kandidatu sa liste NBL-a, potvrdio je na konferenciji za novinare.

"Budući da su interesi BPK i grada Goražda ispred svih ličnih, karijernih i materijalnih interesa Ramović je vodio intenzivne razgovore sa članstvom, simpatizerima i predsjedništvom NBL-a o svom budućem angažmanu. Također je provedena anketa na uzorku od dvije hiljade ispitanika o tome da li gradonačelnik Ramović treba prihvatiti mandat u Skupštini BPK Goražde kao kandidat s najvećim brojem osvojenih glasova ili treba nastaviti svoje političko djelovanje kao gradonačelnik, prema kojoj on nastavlja obavljati funkciju gradonačelnika Goražda i prepušta mandat narednom kandidatu s liste", istaknuto je na konferenciji za medije.

Istaknuto je također da su posljednji izbori u BiH dokazali su da je sistem u kojem živimo nazadovao u odnosu na prethodne godine te da se sigurnim koracima udaljavamo od demokratskih vrijednosti, morala i osjećaja za dobro cjelokupne društvene zajednice.

"Ovo nema nikakve veze s rezultatima političkih subjekata koji su kampanju vodili na dostojanstven i zakonom predviđen način, već s onima koji su svoj uspjeh na izborima kupili i onima koji su svoje pravo da učestvuju u kreiranju stabilne političke situacije prodali", smatraju u NBL-u.

U NBL-u tvrde da je situacija u BPK, osim nezavidnog finansijskog stanja u budžetu kantona, usitnjavanjem političkih subjekata dodatno zakomplikovana te da članovi ove stranke žele preuzeti odgovornost i raditi u interesu svih građana.

"Razgovaramo s političkim opcijama koje imaju istu viziju razvoja i budućnosti prostora na kojem živimo te na partnerskim i osnovama uvažavanja i međusobnog poštovanja želimo napraviti okvir zajedničkog djelovanja", istaknuto je.