Zamjena neiskorištenih karata
0

Muftić: Izvinjavamo se za propuste na koncertu Balaševića

Piše: Tatjana Sekulić
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Agencija Energy Group koja je organizovala manifestaciju Kao rani mraz, koncert i projekciju filma Đorđa Balaševića, uputila je izvinjenje svima koji su trpjeli ogromnu gužvu na koncertu ili čak nisu uspjeli ući. Istakli su da će neiskorištene karte moći iskoristiti na narednom Balaševićevom koncertu u BiH, ukoliko do njega dođe, ali su napomenuli da su već počeli pregovore.

Edin Muftić, direktor agencije Energy Group, kazao je za Sarajevo-x.com da su kao organizatori imali niz propusta, ali do njih je došlo zbog određenih faktora na koje ni oni nisu mogli utjecati.

"Dvorana Zetra nije predviđena za takve koncerte. Bilo je veoma teško kontrolisati prelaske s partera na tribine, te prelaske s tribina u VIP prostor. Žao mi je i upućujem duboko izvinjenje svima. Trebali smo pojačati obezbjeđenje na tribinama i u VIP-u. Također, treba istaći da je za koncert bilo ogromno interesovanje te je bilo i ilegalnih ulazaka. Mnogi su vršili pritisak na zaštitare. No, ne želimo nikoga optuživati. Preuzimamo odgovornost i izvinjavamo se onima koji su ispaštali", kazao je Muftić.

Istakao je da odgovorno tvrdi da nije bilo doštampavanja karata, odnosno da je u prodaju pušteno tačno onoliko karata koliko Zetra prima ljudi.

"Mnogo manje gužve bi bile da su ljudi počeli dolaziti sat i po do dva sata ranije, a ne pola sata pred koncert", dodao je.

"Organizacija tokom projekcije filma je bila savršena. Nije bilo gužve i svi su imali mjesto da sjednu. Problem je bio s grijanjem. Mi smo tražili da bude uključeno, međutim radio je samo jedan segment zbog kvara. Ali, mi preuzimamo odgovornost i za to", rekao je Muftić u razgovoru za Sarajevo-x.com.

Svima koji nisu mogli ući, a imaju kupljene karte, sugerisao je da ih sačuvaju, jer će ih moći zamijeniti za karte za naredni koncert legendarnog Đorđa Balaševića u BiH.

Napomenuo je da nema zvaničnog dogovora o narednom koncertu u jednom od gradova BiH, ali postoji veliko interesovanje, zbog čega je agencija Energy Group odmah nakon koncerta i projekcije filma u Sarajevu započela nove pregovore sa producentskom kućom Salayka.