Panonska mornarica u Sarajevu
0

Mnogi građani žele na koncert Balaševića, ali nemaju ulaznice

Sarajevo-x.com
Slavni kantautor Đorđe Balašević večeras će prirediti spektakularni koncert u sarajevskoj Zetri. Karte su rasprodane. Mnogo je onih koji bi željeli biti dio večerašnjeg događaja, ali nažalost, nisu uspjeli nabaviti ulaznicu. Čak ni tapkaroši više nemaju karata, pa umjesto da prodaju oni kupuju ulaznice za manifestaciju Kao rani mraz.

Đorđe Balašević i Panonska mornarica uplovili su u četvrtak u Sarajevo. Dragi gost iz Novog Sada će tri dana boraviti u Sarajevu.

Koncert počinje večeras u 21 sat i sigurno je da će Zetra biti puna.

Građane Sarajeva smo pitali hoće li ići na koncert i šta misle o jednom od najvećih umjetnika na našim prostorima.

Većina njih je odgovorila da bi željeli biti dio spektakla, ali nemaju ulaznicu. Nakon koncerta, Balašević će u subotu u 21 sat, također u Zetri, predstaviti film prvjenac Kao rani mraz.

Riječ je o projektu u kojem je učestvovala njegova porodica i u kojem su mu pomogli brojni prijatelji, među kojima i Mustafa Nadarević i Rade Šerbedžija.

Kao rani mraz je dugometražna igrana balada utemeljena na priči o Vasi Ladačkom, ali u tom filmu se isprepliću i druge pjesme - Galica, Noć kad je Tisa nadošla/Ljudmila, Lađarska serenata, Tvoj neko....

Film je predstavljen u više od 200 gradova.

"Uvjerio sam se da je film namijenjen onima koji vole priču o Vasi Ladačkom. Nije nas interesovalo da idemo na festivale i crvene tepihe. Sada ga predstavljamo u Sarajevu i znam da neće razočarati one koji znaju ko je Vasa Ladački", kazao je Balašević.

S Panonskom mornaricom Balašević iz Sarajeva odlazi u nedjelju, ali možda ga uskoro ugostimo i u nekom drugom bh. gradu, jer, kako je istakao za Sarajevo-x.com, on samo čeka pravi poziv.