Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nama je jedino rješenje da nas pripoji njemačka. Ali bi onda i nju shebali. 🙂
@SoftCreme ja bola. Te nam neke katastre, pruge, puteve,.. pa onda aj u skolu, al aj sto u osnovnu nego i srednju. Grozno baš baš. 🙄
Tako jednostavno rješenje, al teško da će uvažiti ovako nešto logično!
Podla igra HDZa, citav proces se vodi pod ravnopravnim biranjem i to je posteno donekle ( jer cisto sumnjam da u sarajevskom kantonu red ostalih moze imati kojeficijent 35 a bosnjacki 22 ), a onda ono sto je najvaznije kod izbora u DN bira se 17B 17H 17S i 7 Ostali. Da je posteno i DN bi trebao biti ravnomjerno popunjen ili svi sa po 17 ili svi sa po 7, ovako to je dobijanje vecine za stvaranje treceg entiteta!
Sviranje quuurcu. Vratiti ustav RBIH i onda. JEDAN COVJEK, JEDAN GLAS, JEDAN PREDSJEDNIK, UKIDANJE DOMA NARODA JER NARODI (MNOZINA U BOSNI NE POSTOJE, POSTOJI SAMO JEDAN I MANJINE) NATPOLOVICNA VECINA ODLUCUJE, MANJINA CMIZDRI KAO I U SVUGDJE U SVIJETU,
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nema ovdje nama svima selameta za nasu djecu ,a nase je proslo. Dok god ovi sadasnji politIcari svi ne odu na smetljiste historije .
Mali broj komentara može samo značiti da Bošnjaci ne razumiju ovaj prijedlog ili još bolje da su ga razumijeli i da su svjesni da ovo rješava Izborni zakon ali im to ne odgovara.
Nije mali broj komentara, Simici brisu komentare i mjenjaju broj lajkova.
SDP i drug Nermin Nikšić lićno naređuju da se ODMAH na čelo CIK a ponovo postavi drugarica Lidija Korać kako bi se najpoštenije riješilo pitanje izbora delegata u Dom naroda F BiH- Smrt fašizmu sloboda narodu
Vrlo logično rješenje koje rješava presudu Ljubić i Sejdić Finci. Ali sumnjam da ce kao takvo imati potporu domaćih političara. Jer Čović onda nece moći kmecati kako je ugrožen,a Bakir da Čović hoće da dijeli državu radi svoje ugroženosti. Njima ovakvo stanje najviše odgovara
Ukinuti ovo usrrano uređenje koje su koncipirali - u glavu udareni - đikanske i katolibanske UZP-psihopate i vratiti Ustav RBiH - jedan predsjednik i jedan parlament. Ušteda 4 milijarde maraka koje bi se preusmjerile u privredu - bili bismo Slovenija za 10 godina. Nemamo mi tu te psihopatske manjinske bande i zločince šta pitat - sprovest i gotovo! Ionako je gotovo - Bošnjaka je preko 60%, katolibani i Đikani su propali.
@KlixUstaskiKrmetnjak Pa isto tako ako ukinemo Federaciju a ostavimo Županije uštedjet cemo ogroman novac.
Opet manjine prezastupljene. Njih moramo vratiti u šume i kamenjar. Zato ćemo ukinuti i kantone i entitete.
Izgleda zinimljivo i nesto na cemu bi se moglo raditi i usavrsavati. Medjutim opet se pokusava podmuklo ljude podijeliti i doci preko reda ostalih do "treceg entiteta" i podijele BiH. NPR u svim kantonima u kojem su Bošnjaci većina, njihovo pravo glasa se razvodnjava i umanjuje preko naroda iz reda "OSTALIH" (zapravo to su ljudi koji se prije svega smatraju gradjanima ove zemlje) . Pa tako u SK imate 35% KIP iz reda Ostalih dok red Bošnjaka ima 22.
nadalje tako recimo u SK izabrano je na izborima 100 B , 20 H, 10 S, 50 O, kad ove brojke uvrstite u formulu koja je ponudjena dobit cete stvarnu sliku onoga sto se zeli postici. A to je opet jacanje HDZ pozicija u FBiH, i lakseg upravljanja glasovima u DN i PFBiH. A tamo gdje su hrvati vecinski taj kojeficijent koji se je dobio zaista predstavlja pravu sliku te izborne jedinice, jer se vecinski narod nije razvodnjio kroz red OSTALIH. U sustini interesantan je prijedlog i mogao bi se doraditi.
Potvrda ovoga je u tome , da se redu OSTALI daje ista vrijednost sve do momenta kad se zaista treba popuniti DN. E onda tu stupa na scenu preglasavanje tj. dobijanje većine, jer u DN se popunjava 17B, 17H, 17S i onda kaze 7 iz reda OSTALIH. ocito da se zeli svoriti vecina koja bi mogla lako preglasati sve koji su protiv podjela. Ako bi prijedlog bio posten onda bi svi trebali uci sa po 17 ili sa po 7 predstavniha pa onda bi to zaista bilo DEMOKRATSKI i uslovno receno gradjanski!
Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Dobrodošli ==> Sexcoss.com
Bogati ne serite. Pa nije ovo jedina drzava na svijetu sa stanovnistvom u kojem su zastupljene razne nacije.
Bogati ne serite. Pa nije ovo jedina drzava na svijetu sa stanovnistvom u kojem su zastupljene razne nacije.
Ljubicje saborski zastupnik R. Hrvatske koja je izvrsila agresiju na BiH a i sad ima teritorijalne pretenzije prema BiH i sta od takvog ocekivati nego da ovakvim akrobacijama oko izbornog zakona i nekim lazima po svijetu o ugozenosti hrvata ostvari za Hrvatsku zapoceto 93-e. I sad neko treba da bude lud i takvima popusti. A taj Ljubic ne insistira na provedbi Sejdic i Finci sto EU neodlozno nalaze.
Pisi propalo :)
EVO PRESUDE SEJDIC - FINCI IZ STRASBOURGA: JEDAN COVJEK, JEDAN GLAS, JEDAN PREDSJEDNIK, UKIDANJE DOMA NARODA JER NARODI (MNOZINA U BOSNI NE POSTOJE, POSTOJI SAMO JEDAN I MANJINE) NATPOLOVICNA VECINA ODLUCUJE, MANJINA CMIZDRI KAO I U SVUGDJE U SVIJETU,
PRESUDA PO PREDEMTU LJUBIC SE NE SMIJE IMPLEMENTIRATI, DAYTONSKI SPORAZUM SE NE SMIJE MJENJATI. MOZDA NESTO NIJE PRAVEDNO, MEDJUTIM TIPOVI ZABORAVLJAJU DA JE DAYTON VOJNO NAMETNUT I DA JE VOJNO SRUSEN LEGALNI USTAV RBIH. PREMA TOME, KAD USTAV NIJE LEGALAN, KOGA BOLI QUUURAC ZA LJUBICEM SERONJOM?
AKO CE SE IMPLEMENTIRATI ODLUKE MANJINSKE APARTHEID VECINE, ONDA IDEMO VRACATI RBIH USTAV I POSRATI SE NA DAYTON.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Riješenja postoje ali nema interesa za provedbu jer ne odgovara vladajućim nacionalističkim strankama