Svjetlo za mlade
40

Mostarski studenti osvijetlili Stari most, simbol svoga grada

Klix.ba
Mostarski studenti su osmislili marketing kampanju koja ima okvirni naziv "Upalimo svjetlo za mlade".

Studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta "Džemal Bijedić" (Hamdo Karaga, Almin Pilav, Esmeralda Šuta i Edna Voloder), te Sveučilišta u Mostaru (Daria Ravlić, Franjo Skoko, Ana Aničić i Marija Vranjković), a uz podršku mentora tima mr. Amele Pajić i mr. Mirele Mabić, proteklih mjeseci naporno su radili na koncipiranju marketing kampanje koju je finansirala Evropska unija u BiH.

Nakon nekoliko mjeseci priprema došao je trenutak za realizaciju kampanje, koja je sinoć simbolično otpočela paljenjem svjetla na Starom mostu. Sijalica koja je u večernjim satima zasjala na simbolu grada Mostara simbol je energije, entuzijazma i proaktivizma koje pokazuju ovi studenti i na koje, različitim aktivnostima iz svoje kampanje, u narednom periodu žele potaknuti mlade, ne samo iz svoga grada nego i iz cijele BiH.

Studenti pozivaju sve građane da prate njihovu kampanju koja nosi naziv "Ja BIH upalio svjetlo, a ti?", preko Facebook stranice, Instagram profila te da čuju dosta zanimljivih i korisnih informacija, a kako studenti kažu, neće izostati ni smijeha.