{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostarski osnovci upoznati o opasnostima interneta

S
22.5.2012. u 17:32
0
0
Mostarski osnovci upoznati o opasnostima interneta
0
Mostarski osnovci upoznati o opasnostima interneta
Foto: Ilustracija
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) danas su u Osnovnoj školi "Silvije Strahimir Kranjčević" u Mostaru održali edukativno druženje sa osnovcima tokom kojeg je bilo riječi o nasilju nad djecom preko interneta, sa posebnim naglaskom na dječiju pornografiju koja danas predstavlja veliki problem u svijetu, ali i u BiH.
Druženje sa djecom održano je u okviru kampanje "Jači, bolji, brži". Ova informativno-promotivna kampanja policijske misije u BiH pokrenuta je prošle godine, a njen cilj je predstavljanje policije djeci.

"Jači, bolji, brži" predstavlja i slogan policijskih agencija u zaštiti svih građana koji se bore sa svim oblicima kriminala, te pokazuju aspekte agencija koje rade u zajednicama", rekao je Drago Zovko, zamjenik načelnika Sipe, Regionalne kancelarije Mostar.

Zovko je naglasio da su dosadašnja iskustva ovog projekta pozitivna, te izrazio nadu da će tako biti i u ovom slučaju.

On je, zajedno sa kolegom Borisom Ivanovićem, načelnikom Službe za operativno područje Sipe iz Sarajeva, djeci u okviru razgovora prikazao najveću prijetnju današnjice, internet.

Osnovci su pokazali veliko interesovanje, ali i znanje o prijetnjama na internetu. Djeci su poznate činjenice da svoje podatke ne treba iznositi u javnost i da moraju paziti na sve nepoznate stvari i osobe koje im se obrate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: