BiH
12

Mostarski demonstranti glumili političare

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Protestno okupljanje građana i građanki Mostara na Španskom trgu večeras je proteklo u znaku svojevrsnog kulturno-zabavnog programa u kojem su demonstranti odigrali komične uloge lidera vodećih bh. političkih stranaka.

Na svojevrstan komičan način demonstranti su svoje zahtjeve ojačali isijavajući navike i obećanja Dragana Čovića, Fahrudina Radončiča, Bakira Izetbegovića, Željke Cvijanović, premijerke RS-a i Valentina Inzka, visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH.

Predstavnici mostarskog plenuma očekuju da i plenum građana Tuzle usvoji zajednički zahtjevi s ostalim plenumima u BiH, kako bi ih uputili Vladi i parlamentu Federacije.

Uporedo s tim, predstavnici mostarskog plenuma i dalje uporno insistiraju na ispunjenju svojih zahtjeva koje su predali Skupštini HN kantona.

"Nećemo odustajati od naših zahtjeva. Skupština nastavlja sa svojim neradom. Svako mjesec i po održe jednu sjednicu, i nemamo nikakvih povratnih informacija da li će raspravljati o našim zahtjevima ili ne", izjavio je Feđa Fajić, član koordinacionog odbora Plenuma građana Mostara.

Protesti su najavljeni i sutra u 17 sati.