BiH
0

Mostarske suvenirnice se takmiče u preskakanju Prvog maja

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Vlasnici suvenirnica u mostarskom Starom Gradu Adin Ramić i njegov kolega s druge strane Starog mosta Mirsad Husković pokrenuli su zanimljivo takmičenje, koje su nazvali takmičenje u preskakanju Prvog maja.

Takmičenje će biti održano danas, na Međunarodni praznik rada, u Starom Gradu, u zoni Starog mosta, a ona suvenirnica ili radnja koja se prva otvori za 1. maj i zadnja zatvori, bit će proglašena pobjednikom, prenosi novinar agencije Anadolija.

"Ja radim svaki praznik, pa ću raditi i 1. maj. Odlučio sam da ove godine organizujemo ovo takmičenje u preskakanju 1. maja, a koliko vidim, bit će puno učesnika", kaže Adin Ramić koji najavljuje "udarni Prvi maj" ove godine, jer se očekuje veliki priliv turista u gradu na Neretvi.

"Mi ćemo raditi dok čitav Mostar bude roštiljao na Buni ili Rujištima, kakav bolan Prvi maj", kaže Mirsad Husković, također vlasnik suvenirnice i jedan od organizatora takmičenja i dodaje: "Nema više Prvog maja. Ovo je novo vrijeme".

Za Prvi maj radit će i Vanesa Delić, koja zajedno sa suprugom, drži suvenirnicu podno jedne od kula kraj Starog mosta.

Mostarci tradicionalno obilježavaju Prvi maj masovnim odlaskom na Bunu ili, pak, na Rujišta. No, za trgovce u Starom Gradu, 1. maj će biti samo dan u kojem će imati više posla nego ostalim danima.