Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"Hrvatskog planinarskog društva \"Prenj 1933\"\" \"ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače\" ima li išta a da niste dali prefiks \"hrvatski\"??? hoćete veliku hrvatsku, dobit ćete obrezanu bošnjačku čunu !!!!
Znate šta moji bošjnaci da imalo znate da je krajem 19 stoljeća u Mostaru djelovalo nekoliko društava sa prefiksmo Hrvatski. Prvi puhački orkestar bio je hrvatski pa tako redom. Za ovoga sejdofinci HŠK ZRINJSKI ima prefiks hrvatski i u njemu igra glavom i bradom 3 Bošnjaka i 5 srba. U KK Zrinjski igra 3 bošnjaka i nekoliko srba. Ako pogledamo klubove koji nemaju prefiksa u Mostaru vidjet će mo da su do uglavnom jednonacionlna odnosno Bošnjačka udruženja. Same Mostarske kiše su jednonacionalne i Bivši voditelj Mostarskih kiša se ogradio od takvih udruženja. Sve ostale ustanove od bolnice do kasfića i butika na zapadnoj strani su multietičke dok na Istočnoj su jednonacionalne. Ako griješim molim te da me isravi netko i navede mi primjer obrnut. Multietićari.
Moja malenkost je toliko nekulturna da upravo na HRT 1 (opet prefiks hrvatski) gleda damu Amiru Medunjanin, koju izuzetno cijenim, mada prosto sumnjam da taj neki \"Mostar\" sa bošnjačkom čunom uopće zna ko je ta dama.
Za oscar: Vi mostarci kad napravite normalan grad za zivot SVIH svojih gradjana, i kad mognete popiti kafu (ili kavu) na drugoj strani Neretve, onda se javite. Vi ste sami od onako lijepog Mostara napravili graf slucaj, a ne sarajlije.
Pa ja mislim da ni u Hrvatskoj nema toliko udruženja sa prefiksom \"Hrvatski\". Nevjerovatni su ovi bosanski katolici. Na zor hoće da dokažu da su oni hrvati, a samo oni to sami misle i niko drugi. Žalosno!
dosta je nama mostarcima vas sarajlija koji vazda nesto pridikujete i od naseg grada pravite grad slucaj, ovo okupljanje je za svaku pohvalu a to sto vama smetaju prefiksi hrvatski, srpski, marsovski to je vas \"multinacionalni \" problem !!
Nemoj se ti \"xp\" praviti previse kulturan, covjek je u pravu, dosadni ste vise sa prefiksom \"hrvatsko\" i normalno je da ljude to iritira. Kad ste toliki \"hrvati\", kako to da vaseg bivseg sugradjanina Misica koji je ljetos priklao na Marjanu meksicku turistkinju,, svi hrvatski mediji nazvase bosancem?
Opet hpd prenj organizira jednonacionalna okupljanja, a vi kliksovci opet ih reklamirate. Pa do kada vise? I jos to okupljanje nazivate manifestacijom za sve gradjane Mostara. Bas bi me zanimalo koliko je bosnjaka ili srba uzelo ucesca u ovoj \"manifestaciji\" Ali sta drugo ocekivati od ljubitelja planinarenja, aparthejda i rasizma, koji njihovi sunarodnjaci zorno prikazase u Skoplju, zvizdeci Sammiru samo zato sto je drugacije boje koze
Za \"Mostar\"; U Mostaru je nekada bilo deset osnovnih škola no ti si pohađao neku 13-u u kojoj je naobrazba bila ravna onoj iz poljske hale kako ti vrli Bošnjače voliš reći za WC.Nebih o prefiksima, pogotovo da ne uvrijedim Bošnjake kojima razina kulture nije slična tvojoj.A što se tiče te tvoje obrezane čune možeš je staviti iza uha da ljudi misle da je opušak Drine bez filtera.
Ove mažorete samo u pakaš !
Kako se samo ove mažoretkinje vole majorizirati, a svaka ide u Međugorje, uhhhhh :))))