{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostarci plešu protiv nasilja nad ženama

5.2.2015. u 14:46
90
14
Mostarci plešu protiv nasilja nad ženama
90
Mostarci plešu protiv nasilja nad ženama
"Jedna milijarda ustaje - One Billion Rising" naziv je globalne kampanje protiv nasilja nad ženama koja će se treću godinu zaredom održati u Mostaru.
Radi se o inicijativi koju je pokrenuo aktivistički pokret V-day predvođen aktivisticom Evom Ensler. Širom svijeta milijarda mladih ljudi će plesnom revolucijom ustati protiv nepravde koju trpe žene i tako pružiti podršku svim ženama, djevojkama i djevojčicama svijeta u borbi protiv nasilja.

Vijeće mladih Grada Mostara, Žena BiH i Podružnica psihologa Hercegovina uz podršku aktivistica za ženska prava nosioci su ove kampanje u Mostaru, a u sklopu koje će se 14. februara na Španskom trgu i u tržnom centru Mepas Mall održati velika plesna revolucija.

“Svako je dobrodošao i svako može dati skromni doprinos našoj akciji. Ovo je način da se skrene pažnja na ovaj gorući problem, te da se svijetu pokaže snaga zajedničke borbe, odlučnosti i solidarnosti. Pozivam sve građane Mostara da 14. februara dođu na Španski trg i u Meppas Mall”, kazala je Tajma Tiro iz Vijeća mladih Grada Mostara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: