{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostarci plešu protiv nasilja nad ženama

Klix.ba
5.2.2015. u 14:46
90
14
Mostarci plešu protiv nasilja nad ženama
90
Mostarci plešu protiv nasilja nad ženama
"Jedna milijarda ustaje - One Billion Rising" naziv je globalne kampanje protiv nasilja nad ženama koja će se treću godinu zaredom održati u Mostaru.
Radi se o inicijativi koju je pokrenuo aktivistički pokret V-day predvođen aktivisticom Evom Ensler. Širom svijeta milijarda mladih ljudi će plesnom revolucijom ustati protiv nepravde koju trpe žene i tako pružiti podršku svim ženama, djevojkama i djevojčicama svijeta u borbi protiv nasilja.

Vijeće mladih Grada Mostara, Žena BiH i Podružnica psihologa Hercegovina uz podršku aktivistica za ženska prava nosioci su ove kampanje u Mostaru, a u sklopu koje će se 14. februara na Španskom trgu i u tržnom centru Mepas Mall održati velika plesna revolucija.

“Svako je dobrodošao i svako može dati skromni doprinos našoj akciji. Ovo je način da se skrene pažnja na ovaj gorući problem, te da se svijetu pokaže snaga zajedničke borbe, odlučnosti i solidarnosti. Pozivam sve građane Mostara da 14. februara dođu na Španski trg i u Meppas Mall”, kazala je Tajma Tiro iz Vijeća mladih Grada Mostara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: