BiH
105

Mostarci ogorčeni: Popucali asfalt i rupe danas zatrpane pijeskom

Piše: A. B.
(Foto: Klix.ba)
Radovi na postavljanju kanalizacionih kolektora u Mostaru koji se izvode od ljetos izazvali su pravi saobraćajni kolaps u gradu.

Da bi stvar bila gora, nakon prokopavanja i postavljanja cijevi od Sjevernog logora do Zalika, postavljeni asfalt je popucao s prvom kišom pri čemu su se na ulicama stvorile velike rupe. Građani Mostara vidno su ogorčeni zbog nemara izvođača radova, a mještanima koji žive u neposrednoj blizini ulice nije jasno kako je asfalt koji je postavljen uoči Nove godine popucao nakon samo nekoliko dana.

“Više su nam štete napravili nego koristi. Ovo nema nigdje. Obećavali su da će cijelu ulicu presvući asfaltom, a oni su samo zakrpili rupe koje su napravili. Vozačima ovo predstavlja prave probleme, jer ko će platiti oštećene gume i felge? Svaki ivičnjak su oštetili, ni trotoare nisu uradili, a sve su ostavili i nastavili dalje raditi”, kazao je Mehmedalija Ćišić.

Ulegnuća i rupe koje su se jučer pojavile danas su samo zasute pijeskom, a obilna kiša koja pada od jutros pijesak rasipa po ulici.

“Ovo je kriminal i korupcija. Kod nas u državi nije ništa urađeno kako treba pa tako ni ova ulica. Vjerovatno su ovo napravili uz minimum sredstava, a ostatak novca preusmjerili su u svoje džepove”, kazao je Kemal Balalić.

Iz građevinske firme Izgradnja Tojaga d.o.o Mostar, koja je zadužena za izvođenje radova na ovom dijelu grada, danas nismo mogli dobiti nikakve informacije o uzroku pucanja i propadanja asfalta.