Doček u nošnji uz tortu
1.4k

Mostarci napravili narodnu svečanost na aerodromu u čast slijetanja prvog aviona iz Poljske

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Na mostarski aerodrom nakon duge "suše", danas je sletio avion iz Katowica koji je dovezao 161 hodočasnika charter letom i po prvi put zračnom linijom povezao Mostar i Poljsku. U tu čast organizovan je vrlo bogat doček.

Na mostarskom aerodromu je upriličen svečani prijem za putnike uz hercegovačku zdravicu kojom su ih dočekali članovi kulturno-umjetničkih društava u narodnim nošnjama s tradicionalni hercegovačkim proizvodima za osvježenje.

Ovaj let svečano je obilježilo i rukovodstvo mostarskog aerodroma uz prisustvo predstavnika vlasti na čelu sa gradonačelnikom Mostara Mariom Kordićem. Svečanost su upotpunili rezanjem torte, te najavili oživljavanje mostarskog aerodroma.

Direktor mostarskog aerodroma Ivan Ljubić je zahvalio svima koji su uveličali ovu svečanost kazavši kako je to historijski događaj.

"Svečano smo dočekali ovaj let i svečano uspostavili zračni most između Mostara i Poljske", kazao je Ljubić.

Naglašavaju da će letovi biti jednom sedmično, svakog utorka od danas do kraja septembra na toj relaciji.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić ističe i kako se konačno vide rezultati rada u proteklih godinu dana.

"Nadam se da će se od sada početi gledati pozitivno na mostarski aerodrom, a ne kao rupu bez dna", kazao je Kordić.

Navodi kako se ulažu ogromni napori da mostarski aerodrom bude funkcionalan i da se raduje kako se rezultati uloženih napora počinju primjećivati.

Podsjetimo da je ministar komunikacija Denis Lasić kazao da je Aerodrom Mostar tokom ove godine imao 168 putnika u 33 operacije, što je ispod svih minimuma likvidnog poslovanja, a kako je ostao bez jedine redovne linije koja je bila dogovorena na relaciji Mostar- Dusseldorf, nadu polaže u charter letove.