"Ignorantsko ponašanje"
52

Mostarci na deponiji napravili performans s lutkama u liku inspektora i Edite Đapo

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Udruženje građana "Jer nas se tiče" napravilo je pred deponijom Uborak performans sa strašilima u kojem su glavni likovi federalna ministrica Edita Đapo i federalni inspektor.

Predsjednik Udruženja "Jer nas se tiče" Omer Hujdur izjavio je da su prije 10 dana poslali urgenciju za djelovanje zbog vršenja nelegalnih radnji na Uborku i da ih je izignorisala federalna ministrice okoliša i turizma Edita Đapo i federalni inspektor.

"Došli smo na ideju da napravimo strašila koja će njih predstavljati, koja će otjerati mostarske štetočine oko deponije, jer su nekada ranije strašila korištena u poljima da bi otjerale štetočine iz polja“, kazao je predsjednik udruženja Omer Hujdur.

Na upit novinara jesu li glavni likovi performansa danas trebali pojsetiti deponiju Uborak odgovara kako su to trebali davno uraditi, ali da su o današnjem peformansu i oni obavješteni.

Po pitanju rještanja problema deponije Uborak kako tvrdi nema nikavih pomaka niti napretka, jer svi nivoi vlasti njihova obraćanja ignoriraju.

"Obraćali smo se svima, ignorisani smo od svih nivoa vlasti. Vidjeli ste i sami, ni ministrica nije upoznata a ovi su već počeli odlagati. Sačekat ćemo još dan, dva ako ne onda ćemo odreagovati, blokirati opet", poručio je Hujdur.