24 sata u pritvoru
509

Mostaraca zbog objava na TikToku uhapsio FUP, on nam ispričao za šta ga optužuju

G. Š.
Hrvoje Miletić
Hrvoje Miletić
Mostarski TikToker Hrvoje Miletić koji broji preko 79 hiljade pratitelja i 1,5 miliona lajkova jučer je uhapšen zbog objave videa u kojima voz kroz Hercegovinu prelazi preko povrća i drugih predmeta, te je 24 sata proveo u pritvoru. Za Klix.ba on govori o ovom iskustvu nakon što je danas izašao iz pritvora.

"Jučer iza podne su mi pripadnici FUP-a upali u stan i izvršili pretres, oduzeli mobitele, a mene priveli kao da sam neki kriminalac", kaže Miletić.

Tokom privođenja kako nastavlja su mu rekli da je počinio krivično djelo ugrožavanja u saobraćaju opasnim radnjama.

"Odveli su me na mjesto događaja gdje sam snimao videa, kakao bi uradili vještačenje, a onda su me smjestili u pritvor gdje sam sam proveo 24 sata. To je za mene bilo strašno iskustvo. Mala prostorija sva u betonu, dva sa dva metra, bez dovoljno zraka i mogućnosti za bilo kakvu komunikaciju osim sa zaštitarima", priča nam mostarski TikToker koji ni sluti nije da će zbog video uratka tako završiti.

@hbosnjohm

Tesla was born again! ##vlak ##train ##rails ##lightbulb ##slowmotion ##hercegovina

♬ original sound - hbosnjohm

Naglašava kako su pripadnici FUP-a prema njemu bili korektni koliko je to moguće, ali bez obzira na to iskustvo koje je doživi ne želi nikome.

"Rekli su mi da će protiv mene biti podnesena krivična prijava i da sam obavezan odazvati se na poziv suda", kaže Miletić za Klix.ba.

@hbosnjohm

What is next? ##vlak ##train ##rail ##pepper ##paprika ##hercegovina

♬ original sound - hbosnjohm

Poručuje da videa sa opasnim radnjama više neće praviti, te preporučuje svima koji se sličnim aktivnostima bave da s tim prestanu kako im se ne bi isto dogodilo što i njemu.