{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar prvi put domaćin konferencije za srednjoškolce Vaša(r) ideja

28.10.2015. u 12:35
16
3
Mostar prvi put domaćin konferencije za srednjoškolce Vaša(r) ideja
16
Nakon tri godine realizacije u Sarajevu, deveta konferencija Vaša(r) ideja će se ovog puta održati u Mostaru. Predavači na ovoj konferenciji su Božidar Mihajlović, Marjana Tomaš i Orhan Maslo.
Udruženje za kreativno učenje PLUS organizuje konferenciju Vaša(r) ideja koja će se održati u petak, 30. oktobra 2015. u 19:00 sati u Mostaru. Deveta po redu konferencija realizirat će se u saradnji sa United World College (UWC) Mostar koji je ujedno i domaćin srednjoškolcima iz cijele Bosne i Hercegovine na Vašaru ideja.

Konferencije Vaša(r) ideja su koncipirane u vidu javnog govorništva stručnjaka iz prakse, koji svojim izlaganjima treba da inspirišu mlade, ali i one nešto starije, i ponukaju ih na kritičko promišljanje i odgovornije djelovanje u svojoj okolini. Svojim autoritetom govornici postaju uzorom srednjoškolcima, a životnim pričama o uspjesima i nedaćama sa kojima su se susretali kreiraju realnija životna očekivanja mladih.

Gosti predavači na devetoj konferenciji Vaša(r) ideja su:
1. Božidar Mihajlović – aktivista, čovjek čija je životna misija borba za socijalnu pravdu - olakšati patnje siromašnih, boriti se za odbačene i potlačene, biti glas za one koji nemaju glasa. Osnivač je i koordinator „Let's Do It“ projekta u BiH.
2. Marjana Tomaš – psiholog, ovogodišnja je dobitnica prestižne nagrade „Yale Educator Award“ za inspirativno djelovanje i podršku učenicima. Radi kao Savjetnica za univerzitetsko obrazovanje u UWC Mostar.
3. Orhan Maslo –pokrećući brojne projekte i radeći na organizaciji događaja koji su obilježili muzički život BiH, svoj radni vijek veže za muziku i Mostar. Trenutno radi kao menadžer studija Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru.

Konferenciji u Mostaru će prethoditi cjelodnevna radionica za mlade. Naime, tokom školske 2015/2016 godine Vaša(r) ideja će svojoj publici ponuditi i nešto više od ustaljene trogodišnje prakse. Pored zanimljivih govornika Vaša(r) ideja će po prvi put okupiti mlade iz cijele Bosne i Hercegovine na radionicama koje će se od sada redovno realizirati u okviru projekta. Radionice imaju za cilj da stručno osposobe srednjoškolce za kreiranje projekata ovog tipa u svojim lokalnim zajednicama, čime bi svoje srednjoškolosko obrazovanje učinili zanimljivijim i svrsishodnijim.

Deveti Vaša(r) ideja je podržala Vlada Švicarske i Američka Ambasada u BiH a realizira se u saradnji sa United World College u Mostaru, Ministarstvom obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo i Općine Centar Sarajevo.
Ulaz na konferenciju je slobodan uz obaveznu najavu na mail adresu: udruzenje.plus@yahoo.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: