BiH
0

Mostar: Posebna autobuska linija za radnike Aluminija

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Mostarski Aluminij organizirao je posebnu autobusku liniju kojima će radnici tog preduzeća u ponedjeljak biti prevoženi do fabrike. Redovna linija neće biti u funkciji niti će autobusi Autoprijevoza Mostar stajati i kupiti putnike na uobičajenim mjestima, saopćeno je iz Aluminija.

U ponedjeljak, 6. februara, svi radnici Aluminija (i smjenski i oni koji rade prvu smjenu) na posao će ići zajedno s autobuske stanice na vrhu Ulice kralja Tomislava, tačnije na križanju Tomislavove s Rudarskom ulicom.

Autobus s te lokacija kreće u 6 sati, a plan je sljedeći: vrh Ulice kralja Tomislava – Ulica kneza Višeslava (pokraj Vatrogasne postaje) – Ulica kralja Tvrtka (pokraj Galerije Aluminij) – Trg hrvatskih velikana – Ulica kneza M.V. Humskoga (pokraj Doma zdravlja Mostar) – Ulica hrvatskih branitelja (pokraj AC pumpe) – Aluminij.

Ukoliko ne dođe do novih padavina koje bi poremetili raspored, autobusi će kupiti radnike i po naznačenim ulicama, ali je zasad jedino moguće jamčiti sigurnost mjesta polaska, pošto će vozači mijenjati predviđeni smjer ukoliko dođe do pojave prepreka na spomenutim ulicama, stoji u Aluminijevom saopćenju.

Dodaje se kako je za radnike Aluminija ponedjeljak normalan radni dan, a radnicima se ne preporučuje odlazak u krug fabrike sa svojim vozilima, jer radnici javnih gradskih službi do ovoga trenutka uopće nisu čistili cestu do Aluminija, a u potpunosti je blokiran i pristup fabričkom parkingu.

Snježni je smet, isključivo snagama Aluminija, razgrnut samo za širinu jednoga vozila i susret autobusa s vozilom iz suprotnog smjera ili zaglavljenje putničkog vozila na cesti, značio bi ponovni kolaps.

Ovaj raspored kretanja autobusa prema Aluminiju vrijedi samo za ponedjeljak, 6. februara, a radnici će u fabrici biti upoznati s načinom komunikacije s Aluminijem za sljedeće dane, navodi se u saopćenju.