{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar: Peticija građana Mostara o smjeni kantonalne vlasti nije samo bošnjačka

A
17.3.2014. u 18:53
2
22
Mostar: Peticija građana Mostara o smjeni kantonalne vlasti nije samo bošnjačka
2
Na današnjim protestima u Mostaru okupilo se blizu 60 građana Mostara
Oni su i danas insistirali na ispunjenu zahtjeva koje su poslali Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK). Prema riječima Feđe Fajića, člana koordinacionog odbora mostarskog Plenuma oni rade na analizi predloženog budžeta HNK. U budžetu, kazao je Fajić, nisu predviđena nikakva sredstva za korisnike usluga Javne kuhinje u Mostaru.

"Jedan od naših sljedećih zahtjeva je i to da se korisnici javnih kuhinja uvrste u nacrt budžeta", kazao je.

Insistirat će i na reviziji odluka o zapošljavanju u državne institucije jer su ranijih godina donesene odluke da neće biti novih zapošljavanja i opterećivanja budžeta.

Fajić se osvrnuo i na tendenciozne natpise kako se u slučaju podnesene peticije isključivo radi o Bošnjacima ističući kako mu nije jasno ko je mogao dati takve podatke medijima.

"Članak je očigledno plaćen i neistinit, jer ja poznajem barem preko dvije stotine ljudi koji su potpisali peticiju, a nisu Bošnjaci", rekao je Fajić.

Predstavnici mostarskog Plenuma i dalje rade na prikupljanju potpisa koje će pridružiti već deponovanim u Skupštini kantona.

"Prikupili smo još potpisa i nastavit ćemo sa potpisivanjem peticije. Uskoro možda i preko naših internet stranica", prokomentirao je Fajić.

Na današnjem protestnom okupljanju u Mostaru su bili prisutni i predstavnici Plenuma iz Konjica. Kako su tokom obraćanja naglasili predstavnici mostarskog Plenuma, uskoro će uzvratiti posjeti Konjicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: