BiH
2

Mostar: Peticija građana Mostara o smjeni kantonalne vlasti nije samo bošnjačka

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Na današnjim protestima u Mostaru okupilo se blizu 60 građana Mostara

Oni su i danas insistirali na ispunjenu zahtjeva koje su poslali Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK). Prema riječima Feđe Fajića, člana koordinacionog odbora mostarskog Plenuma oni rade na analizi predloženog budžeta HNK. U budžetu, kazao je Fajić, nisu predviđena nikakva sredstva za korisnike usluga Javne kuhinje u Mostaru.

"Jedan od naših sljedećih zahtjeva je i to da se korisnici javnih kuhinja uvrste u nacrt budžeta", kazao je.

Insistirat će i na reviziji odluka o zapošljavanju u državne institucije jer su ranijih godina donesene odluke da neće biti novih zapošljavanja i opterećivanja budžeta.

Fajić se osvrnuo i na tendenciozne natpise kako se u slučaju podnesene peticije isključivo radi o Bošnjacima ističući kako mu nije jasno ko je mogao dati takve podatke medijima.

"Članak je očigledno plaćen i neistinit, jer ja poznajem barem preko dvije stotine ljudi koji su potpisali peticiju, a nisu Bošnjaci", rekao je Fajić.

Predstavnici mostarskog Plenuma i dalje rade na prikupljanju potpisa koje će pridružiti već deponovanim u Skupštini kantona.

"Prikupili smo još potpisa i nastavit ćemo sa potpisivanjem peticije. Uskoro možda i preko naših internet stranica", prokomentirao je Fajić.

Na današnjem protestnom okupljanju u Mostaru su bili prisutni i predstavnici Plenuma iz Konjica. Kako su tokom obraćanja naglasili predstavnici mostarskog Plenuma, uskoro će uzvratiti posjeti Konjicu.