{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar: Otvoren 3. kongres hirurga Federacije BiH

23.10.2014. u 22:13
19
8
Mostar: Otvoren 3. kongres hirurga Federacije BiH
19
Večeras je u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru otvoren 3. Kongres hirurga Federacije BiH s međunarodnim sudjelovanjem.
Pored hirurga iz Bosne i Hercegovine na večerašnjem svečanom otvaranju prisutvovali su hirurzi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Njemačke i Austrije.

Na početku svečanosti prisutnim se obratio domaćin, direktor SKB Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesić i kazao kako je ponosan na sve što je dosad učinjeno u SKB Mostar i pravac u kojem je krenula ova moderna klinička bolnica.

"Kad komentiram hirurgiju volim reći kako je tu Bog čovjeka najbliže pustio k sebi jer to je uvijek zahtjevan posao, počesto sa lošim danima i ishodima, a puno češće ispunjava zadovoljstvom i nas i naše pacijente. U tom smislu jedna edukacija koja dođe kroz ovakve kongrese uvijek dobro dođe" istakao je profesor Kvesić.

Nakon direktora SKB Mostar prisutnima se obratio i docent dr. Zdrinko Brekalo predsjednik Udruženja hirurga FBiH koji je pozdravio prisutne i zaželio im uspješan rad na prestojećem kongresu.

Među mnogobrojnim govornicima obratio se i prof.dr. Miljenko Bevanda dekan Medicinskog fakulteta u Mostaru i predsjednik Udruženja gastroenterologa.

Bevanda je kazao kako će se u sljedeća tri dana koliko traje kongres vidjeti mnogo noviteta iz hirurgije od eminentnih stručnjaka iz regije i svijeta koji će zasigurno doprinjeti znanju naših liječnika.

"Na taj način slažemo naš mozaik, kako bi smo bili rame uz rame sa najboljim i time činimo dobro sebi,našim pacijentima, bolnici i regiji", kazao je Bevanda.

Dr. Mladen Bošković, ministar zdravstva HNK-a, je istakao:

"Hirurgija danas postaje sve sofisticiranija i nužno je osigurati dostupnost informacija i razmijenu iskustava među liječnicima hirurzima. Organizacija ovakvih kongresa sigurno će potaknuti kreativne rasprave", kazao je Bošković.

Također su pozdravnim riječima prisutne pozdravili dr. Braco Hajdarević predsjednik Liječničke komore i gosp. Ljubo Bešlić gradonačelnik grada Mostara.

Čast da otvori treći kongres hirurga FBiH pripala je predsjedatelju Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganu Čoviću.

"Siguran sam da sve ono što se radi u SKB Mostar daje nam pravo da možemo biti ponosni. Siguran sam da će vam znanja s kongresa uveliko pomoći da unaprijedite sve ono što je potrebno unaprijediti kad je u pitanju hirurgija, ali jednako tako želimo vam da imate što manje posla", kazao je Čović.

Muzički ugođaj ovog kongresa uveličao je Akademski zbor Pro Musica pod vodstvom maestra don.Dragana Filipovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: