{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar: Konferencija o saradnji između vijeća roditelja i škola

F
21.11.2007. u 14:30
0
0
Mostar: Konferencija o saradnji između vijeća roditelja i škola
0
Mostar: Konferencija o saradnji između vijeća roditelja i škola
Misija OESS-a u BiH danas je u Centru za kulturu u Mostaru organizirala konferenciju o suradnji između vijeća roditelja i škola u srednjim školama u Mostaru.
Konferencija je nastavak niza konferencija pod nazivom "Dobru školu grade svi" održanih u maju ove godine na temu Uloga roditelja u procesu reforme obrazovanja u BiH.

Po riječima djelatnice za odnose s javnošću pri Regionalnom uredu OESS-a u Mostaru Radmile Vlatković, na današnjoj konferenciji razmatrat će se pitanja kao što su poboljšanje rada vijeća roditelja i škola, njihove uzajamne saradnje te saradnje s obrazovnim ustanovama i širom lokalnom zajednicom.

Ona je istaknula kako su učesnici konferencije predstavnici roditelja iz vijeća roditelja i škola, direktori srednjih škola, pedagozi te predstavnici Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona, Pedagoškog zavoda i Zavoda za školstvo.

"Današnja konferencija zamišljena je kao rad u grupama koji će rezultirati određenim zaključcima o poboljšanju saradnje između vijeća roditelja i škola s upravom škole, s resornim ministarstvom, s Pedagoškim zavodom i Zavodom za školstvo, a sve radi njihova aktiviranja, odnosno njihove aktivne uloge u procesu reforme obrazovanja u BiH.

Naš je cilj da ova vijeća roditelja i škola postanu samoodrživa tijela čiji će se glas čuti, čiji će rad biti aktivan, funkcionalan i efikasan", kazala je Radmila Vlatković.

Današnja konferencija još nije završena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: