Rekapitulacija dana
137

Mostar kao centar svijeta skokova: Pogledajte kako je izgledalo finale Red Bull Cliff Divinga

V. K.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Nakon što su od četvrtka kroz niz treninga, ali i takmičarskih skokova skakači u okviru Red Bull Cliff Divinga zabavljali publiku u Mostaru, danas je u ovom hercegovačkom gradu održana i finalna serija takmičenja.

U muškoj kategoriji skokova u sklopu Red Bull Cliff Divinga pobjedu je odnio Španac Carlos Gimeno, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mjesto zauzela Kanađanka Molly Carlson.

Baš kao i prethodnih godina, Mostar je dane dok su brojni natjecatelji boravili u gradu živio punim plućima, a na prostoru ispod Starog mosta i danas se okupio veliki broj turista koji su uživali u ekstremnim skokovima.

Osim na platou, veliki broj zainteresovanih turista, koji su u grad stigli iz svih dijelova regije, Evrope i svijeta, skokove je posmatrao i sa Starog mosta odakle su mogli uživati u cjelodnevnom programu.

Novinari i fotoreporteri portala Klix.ba izvještavali su o svim bitnim detaljima finalne serije, a tim povodom čitateljima smo priredili i videosnimak koji najbolje oslikava današnju atmosferu u gradu na Neretvi.

Nakon održanog takmičenja, pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji podijelili su emocije sa okupljenim novinarima, a svi su saglasni kako je Mostar definitivno odlična lokacija za skokove.

"Osjećam se sjajno, nisam očekivala prvo mjesto. Ponosna sam na svoje skokove, naročito na posljednji. Volim Mostar, jako je lijepo ovdje, sa mosta je jako specifično skakati", rekla je Kanađanka Molly Carlson.

Španac Carlos Gimeno također je naglasio kako jedva čeka da se i naredne godine vrati u Mostar.

"Osjećaj je sjajan i radujem se novom dolasku u Mostar. Ovo je jako teško takmičenje i izazovno", poručio je.

Brojni turisti svakako će uživati i u ostatku turističke ponude Mostara, a pored Red Bull Cliff Divinga u gradu su organizovane brojne manifestacije u kojima će i lokalni stanovnici, ali i turisti koji borave u gradu, moći pronaći nešto zanimljivo za sebe.