{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar je za vrijeme skokova najposjećeniji grad u BiH

F
1.8.2013. u 09:21
0
3
Mostar je za vrijeme skokova najposjećeniji grad u BiH
0
Mostar je za vrijeme skokova najposjećeniji grad u BiH
Mostarski skokovi su najvažniji turistički događaj i brend za Mostar i cijelu Bosnu i Hercegovinu, a u vrijeme tradicionalnih skokova sa Starog mosta grad Mostar je najposjećeniji, kazao je u izjavi Agenciji Fena voditelj podružnice Mostar u Turističkoj zajednici Hercegovačko-neretvanskog kantona Mensud Duraković.
On ističe da su mostarski skokovi prilika za promociju turističke ponude i grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona, ali i cijele i BiH.

"Mostarski skokovi kao najvažniji turistički događaj i brend imaju veliku šansu da uđu na UNESCO-vu Listu nematerijalne kulturne baštine i mislim da će se to vrlo brzo i ostvariti", dodao je Duraković.

Navodi kako Mostar s trenutnim brojem smještajnih kapaciteta vrlo teško zadovolji svu potrebu koju imaju turisti koji dolaze u Mostar, odnosno koji žele da vide skokove i da borave tih dana u Mostaru.

U posjetu ovom gradu, kako navodi Duraković, dolaze gosti iz čitavog svijeta. Najveći broj turista je iz okolnih zemalja, Slovačke, Češke, u posljednje vrijeme iz zapadne Evrope i Azije, a veliki broj turista je i iz Turske.

Duraković upozorava kako treba uložiti dodatni napor da rijeka Neretva bude čistija i prilagođena za kupanje.

"Mostar koji je orjentisan na turizam i koji može da živi dobro od turizma, sa svih aspekata mora učiti i taj dodatni napor. Takva Neretva kakvu žele Mostarci i turisti koji posjećuju naš grad bi umnogome poboljšala turističku ponudu, od raftinga pa do kupanja na rijeci Neretvi", ističe Duraković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: