{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mostar i u oktobru top turistička destinacija

18.10.2015. u 15:31
107
59
Mostar i u oktobru top turistička destinacija
107
Iako je ljetna turistička sezona u Mostaru pri samom kraju, broj turista u gradu na Neretvi nije znatno smanjen.
Tako su danas grupe turista iz Slovenije, Njemačke i Srbije prodefilirale Kujundžilukom, fotografišući se na Starom mostu.

"Mostar je prelijep grad. Ovo je moja druga posjeta. Prvi put sam dolazio poslovno, a ove godine odlučio sam posjetiti Mostar sa svojom porodicom. Nakon obilaska Starog mosta vjerovatno ću otići i do Međugorja", kazao je Slovenac Janez Kranjc.

Svoju prvu posjetu Mostaru imala je Mateja Horvat koja je iskazala žaljenje što ne može ostati duže i uživati u ljepotama Mostara.

"Ovdje sam prvi put. Veoma mi se sviđa ova starina i tradicija koja je jako očuvana. Žao mi je što sam ovdje samo jedan dan, ali se nadam da će biti prilike da posjetim Mostar naredne godine", dodala je Horvat.

Adis Boškailo, ovogodišnji pobjednik tradicionalnih skokova u kategoriji na noge, kroz svoj redovni boravak na Starom mostu u službi skakača uvidio je da je ovogodišnja posjeta Starom gradu veoma velika.

"Sve je veći broj turista iz cijelog svijeta. Drago nam je da su turisti pored evropskih zemalja počeli dolaziti iz daleke Malezije, Irana, Saudijske Arabije i mnogih drugih zemalja. Vrlo često im upriličimo skokove sa Starog mosta kojima budu oduševljeni", kazao je Boškailo za naš portal.

Očekivanja Turističke zajednice HNK za ovu godinu su se prema svim prognozama ispunila. Prema njihovim evidencijama, zabilježen znatno veći broj posjeta nego prethodnih nekoliko godina. Tačni podaci o broju posjeta gradu na Neretvi znat će se uskoro. Sigurno je da su brojni događaji, počevši od Red Bull i tradicionalnih skokova, pa do raznih drugih manifestacija svrstali Mostar u top destinaciju u regiji koju treba posjetiti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: