Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Uvijek ostajemo Bošnjaci kao što su nam bili i pradjedovi i ništa drugo. Dakle nek se dobro ogledaju po zemlji naša braća, koji toliko stoljeća u Bosni i Hercegovini stanuju i živu, a hoće da su Srbi ili Hrvati. Neka ovo lijepo prouče i promozgaju." - fra Antun Knežević (1834-1889)
M.Selimović: "Ni sa kim istorija nije napravila takvu šalu kao sa nama muslimanima. Do juče smo bili ono sto danas hoćemo da zaboravimo. Аli nismo postali ni nešto drugo, stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo vise nikud. Оtrgnuti smo, а nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica оdvojila od majke rijeke, i nema više ni toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, а nemamo kud da gledamo u naprijed, zato zadržavamo vrijeme, u strahu od ma kakvog riješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, а tako smo se izgubili, da vise ne znamo ni šta smo."
srbine glup si kao parmak,Bošnjaci su narod koji zivi na podrucju Bosne i Hercegovine,Sandzaka,i regiona,i ovaj pojam nema nikakve veze sa teritorijalnom odrednicom Hercegovac,Sandzaklija itd.maticna drzava svih Bošnjaka svijeta je BiH!
Sve mi je jasno da se uje i balje krve po Mostaru, ratovalo se gore nego bilo gdje na Balkanu otkad smo im prepustili lijevu obalu kad je bila razmjena za Posavinu, ali otkud klub Bošnjaka kad je Mostar uvijek bio u Hercegovini. To nikako da shvatim...
http://www.hercegbosna.org/kolumne/demografija/bosnjaci-u-mostaru-4-godine-za-redom-imaju-negativan-prirodni-prirastaj-619.html
Hrvati su digli ruke od srednje Bosne,i onih enklava,u Bošnjačkom okruzenju,i budali je bilo jasno da to nije moguce dugorocno da opstane,sada taj narod naseljavaju na podrucje Mostara,u nadi da ce ga majorizirati,i time samo oni se pitati,što je naravno zabluda,Bošnjaci kad riješe,Zepče i Kiseljak,prelaze na Mostar,Stolac i Capljinu,dakle u opcine gdje cine znacajan udio stanovništva,Bošnjaci rade planski,i polahko,ali se vide rezultati,Bošnjaci iz regiona naseljavaju BiH,što skutori i vlasi ne mogu podnijeti,BiH je matica svih Bošnjaka na dunjaluku!
smijenit govno ustaško,koje je pustilo korjenove,kao da je grad škutorski,a ne nas Bošnjaka,ogradit tu jednu trecinu mostara bodljikavom zicom,i minirat minama protupješadiskim!
Hrvoje, ne dipr, sve vas je manje.zahvali se komunističkoj HDZ stranci, koja je gora od SDS -a.....Bošnjaka je bilo i prije vas i bit će ih nakon vas, a evo krenule su inicijative za povratak Bošnjaka u Hercegovinu, tamo gdje su vijekovima pripadali, a sve što više tražite treći entitet, sve vas je manje zahvaljujući komunistima iz HDZ-a, a vaše prijetnje okačite mačoru o rep, ako ne želite BiH i ne priznajete Bošnjake, to je vaš problem, idite onda na kraj svijeta i živite sami u divljini, pošto vas i Hrvatska ne želi više očima vidjeti, jer joj je dosta njene sirotinje....a molit će te vi Bošnjake za milost, samo polahko, sve će doći onako kako je Bašagić rekao...
huh neko je ipak prokonto da je dodo veliki bos I i Zlogumdziji I cirilicaru Covicu ali dokle ce taj narod to durati I uzaludno bez ikakve potrebe mrziti jedni druge po nacionalnoj osnovi...SANU to polaganice odradjuje samo na drugi nacin...
Ma nemoj pricat da podjelimo to sve a da ne djelimo Zepče gdje su Bosnjaci vecina u gradu i da ne djelimo Stolac, Prozor,Vitez dje ste vecina necete da se dijeli dje ste manjina ocete K.U.R.C.I.N.A.
Podjelimo MOSTAR,TRAVNIK,FOJNICU,NOVI TRAVNIK,BUSOVACU...TAKO CEMO SVI IMATI SVOJE ZA BIRATI I NAŠI ĆE NAM VLADATI...
Ovi sa portala poskok sto dolaze trebate doci u stolac sta je ono bilo dodje neki baja podrinjac kupi danas u stolcu 5 kuca i nekolko duluma zemlje sta ono bii danasss ujssss.. nestaje love. Iz temelja cemo vas kupit skutori niste ni svjesni bez rata samo kupujemo domace sve sto je u Hercegovini opajjjj
sad kad presude 6-torku obavezno slavlje na bulevaru i istoku po cjenu kad bi se i zaratilo a onda tuzbe idu za tu tvorevinu da vam ne naumpada da je vise organizujete... U martu je presuda jel ono :)))) ehhehehehehehe Deri ga rodjoooo....
Mostar bošnjacki grad oduvjekl i zauvjek!!!!Bravo za SDA,rusite ustasku bagru!!!!
Pa dosadi covjeku samo c.e.t.n.i.c.k.o-kamenjarski p.oskok,ispiraju tamo mozgove 20g a sve ih manje i manje. NIKAD vise H.e.r.c.e.g.Bosna,NIKAD s.t.o.l.n.i Imate mahanje od 6-orke ,uskoro ce Haska presuda.
@HrvojeZG Vidim vec duze vrijeme, Ti se pic-kice nesto koprcas na forumu.....pa reci pi:zdo, sto hoces??? Imas li ti sto da ye*bes jadan? Zar si dospio da ga ovdje dr'kas???
Ye'bali ti jojavi mamu kamenjarsku! PS ja sam katolkinja iz BiH i ne dam da me ovi nacionalisti spuste na njihov nivo!