|

Most u Halilovićima još nikada nije popravljen, rok davno probijen

Most u Halilovićima još nikada nije popravljen, rok davno probijen
35
Klix.ba
10.6.2019. u 15:22
43
komentara
35

dijeljenja
Most u Halilovićima još nikada nije popravljen, rok davno probijen Foto: M.O./Klix.ba
Most u naselju Halilovići u Sarajevu i dalje je u veoma lošem stanju otkako se jedan njegov dio urušio početkom ove godine. Iako je njegova obnova najavljena još u januaru, nadležni šute i zasad ništa ne poduzimaju na njegovoj sanaciji.
Desna strana mosta u Halilovićima se zajedno sa zaštitnom metalnom ogradom obrušila u rijeku još sredinom januara. Na mostu se također nalazi i rupa promjera oko 30 centimetara koja je stvarala dodatne probleme za sve vozače koji su prelazili preko njega dok je bio otvoren za promet.Kod mosta u Halilovićima se nalazi tabla na kojoj piše da je krajnji rok za izvođenje radova 30 dana, a posao obnove dobila je firma Euro-Asfalt d.o.o. iz Sarajeva. Nadzor nad radovima vrši Zavod za izgradnju KS, dok su glavni investitori projekta Direkcija za puteve KS i Ministarstvo saobraćaja KS.

Foto: M.O./Klix.ba Foto: M.O./Klix.ba


Iako iz Direkcije za ceste KS odavno najavljuju kako počinju njegovu obnovu, još uvijek se ne vide konkretni pomaci osim što su na terenu postavljeni znakovi koji signaliziraju izvođenje radova.

Pretpostavljalo se da bi obnova mosta u Halilovićima mogla biti okončana do početka juna, ali brojni stanovnici Sarajeva svjedoče kako konkretni radovi skoro da nisu ni počeli.Podsjećamo da je portal Klix.ba u nekoliko navrata pisao i apelirao da se hitno pristupi rekonstrukciji ovog mosta s obzirom na to da postoji realna opasnost od daljnjeg propadanja.
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...