BiH
6

Moon: Neću se sastati s Dodikom, ti sastanci su postali frustrirajući

FENA
Patrick Moon (Foto: Klix.ba)
Patrick Moon (Foto: Klix.ba)
Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Patrick S. Moon potvrdio je da se danas tokom posjete Banjoj Luci neće sastati s predsjedinkom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom, jer su ti sastanci, kako je rekao, postali frustrirajući, jer Dodik jedno kaže danas, a nakon toga nešto sasvim drugo.

"Imali smo jako puno sastanka s predsjednikom Dodikom u prošlosti. Iskreno govoreći malo je frustrirajuće. On vam kaže jednu stvar na sastancima, a dva dana kasnije kaže nešto sasvim drugačije", kazao je Moon u izjavi novinarima.

On kaže da se nada to ne znači i da Dodik više nije prihvatljiv sagovornik za Američku amabasadu.

Moon ističe da Američka ambasada ima mnogo interakcije s SNSD-om i zainteresirani su da vlast ovdje funkcionira na način da se zadovoljavaju potrebe građana.

"SAD imaju jako puno aktivnosti širom RS-a, dobrih prijatelja i izgrađenih odnosa i nastavit ćemo raditi u najboljem interesu svih građana i mi ćemo nastaviti raditi taj posao", kazao je američki ambasador.

Ponovio je da američku ambasadu interesuju konkretne stvari, kako će funkcionirati Vlada RS, koje će aktivnosti preduzimati, kako će rješavati problem.