BiH
0

Montirano još 12 plastenika za poljoprivrednike iz općine Centar

FENA
Nakon što je sarajevska Općina Centar osigurala dodatnih 12 plastenika za poljoprivrednike sa svog područja, u protekla dva dana radnici su na terenu postavljali neophodnu opremu.

U ovogodišnjem općinskom budžetu osigurano je 40.000 KM za nabavku plastenika, površine 50 kvadratnih metara, s dodatnom opremom koji se dodjeljuju zainteresiranim poljoprivrednicima - socijalno ugroženim pripadnicima boračke i izbjegličke populacije koji imaju prebivalište na području općine Centar.

U junu 2017. plastenike je dobilo 18 domaćinstava s područja centralne sarajevske općine, a kako bi tu donaciju dobio još veći broj osoba koje se žele baviti tom proizvodnjom, Općina Centar je osigurala sredstva za još 12 domaćinstava koja su se prijavila na javni poziv i ispunila propisane kriterije.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić posjetio je porodicu Hilme Durića koja je dobila plastenik.

"Drago mi je što smo u mogućnosti da realizujemo ovakve projekte koji imaju višestruku korist. Projekt se pokazao jako opravdanim i u skladu s finansijskim mogućnostima nastavit ćemo njegovu realizaciju i u godinama koje dolaze", naglasio je Ajnadžić.

Durić je zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na vrijednoj donaciji.

"S obzirom da imam dovoljno zemlje aplicirao sam na javni poziv i dobio plastenik. Ova donacija znači mnogo za mene i moju porodicu i svakako da ćemo iskoristiti prednosti koje pruža plastenička proizvodnja", kazao je Durić.

Plastenici su dodijeljeni socijalno ugroženim pripadnicima povratničke populacije i demobilisanim borcima, među kojima ima i ratnih vojnih invalida, kojima Općina Centar na ovaj način želi pomoći da ublaže tešku socijalnu situaciju u kojoj se nalaze, saopćeno je iz te institucije.