BiH
71

Monteno posljednji koncert imao u Beču, a za 8. mart planirao Beograd

Piše: I. P.
Bosanskohercegovački kantautor Kemal Monteno planirao je koncert odmah nakon željenog izlaska iz bolnice.

Prvi zvanični koncert poslije transplantacije bubrega slavni muzičar htio je održati 8. marta u Beogradu, kada su mu se kao gosti na sceni trebali pridružiti glumci i pjevači iz glavnog grada Srbije.

U martu prošle godine on je također pjevao u Beogradu, gdje je u romantičnoj atmosferi ljubitelje svoje muzike podsjetio na hitove njihove mladosti.

Monteno je u martu 2013. godine održao koncert u bečkoj dvorani Etap Event, a vratio se u austrijsku prijestolnicu u septembru 2014. godine, gdje je održao novu svirku sa Radetom Šerbedžijom.

To je bio i posljednji koncert velikog Montena koji je nedugo nakon Beča podvrgnut transplantaciji bubrega. Prilikom komplikacija nakon transplantacije, koje su počele u decembru, Monteno je bio prisiljen otkazati novogodišnji koncert u španiji, tačnije u mjestu Marbella.

Posljednji koncert u Sarajevu održao je u novembru 2012. godine u dvorani Zetra zajedno sa Goranom Bregovićem, Dinom Merlinom, Zdravkom Čolićem, Radetom Šerbedžijom i drugim zvijezdama regije.