{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Molitve i cvijeće za nevino stradalu tuzlansku mladost

25.5.2012. u 12:58
4
0
Molitve i cvijeće za nevino stradalu tuzlansku mladost
4
Sat prije podneva na tuzlanskoj Kapiji je održana komemoracija u znak sjećanja na nevino stradalu tuzlansku mladost u masakru 25. maja 1995. godine, ali i za sve civilne žrtve rata od 1992. do 1995. godine. Prosjek godina ubijenih je 24, a najmlađa žrtva je dvoipogodišnji Sandro Kalesić.
Nakon što je na komemoraciji detaljno opisano s kojih je lokacija granatirana Tuzla, kakvim projektilima i koliko je civila ubijeno, mnogobrojne delegacije su odale počast i položile cvijeće na Kapiji.

Najprije su se predstavnici Muftijstva Tuzle, Samostana svetih Petra i Pavla i Pravoslavne crkve u Tuzli pomolili za nevine duše stradalih u masakru na Kapiju, a onda su cvijeće položili roditelji ubijene djece, Haris Bašić, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, Željko Knez i Damir Bećirević, savjetnici člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, Mirsad Kebo, potpredsjednik F BiH, Vinko Drinovac i Martin Andačić u ime predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, Jasenko Muharemagić i Ivan Mladina u ime premijera Federacije BiH Nermina Nikšića, Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla, delegacije Općinskog vijeća Tuzla, Skupštine TK i Vlade TK, Selim Bešlagić, nekadašnji načelnik Općine Tuzla, Josip Juras, generalni konzul Republike Hrvatske, delegacije Općine Tuzla, Univerziteta u Tuzli, Oružanih snaga BiH, OSCE-a, EUFOR-a, Udruženja "Kapija 25. maj 1995.", UKC Tuzla, Udruženje civilnih žrtava rata Tuzla, općina u Tuzlanskom kantonu, Koordinacije boračkih udruženja, stranaka koje participiraju u radu općinske i kantonalne vlasti...

Večeras u 20:55 u Tuzli će se oglasiti sirene u spomen na tragično prekinutu tuzlansku mladost. Podsjetimo kako je za zločin na Kapiji odgovarao Novak Đukić, oficir Vojske RS, koji je osuđen na 25 godina zatvora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: