BiH
17

Molba gradonačelniku Istočnog Sarajeva: Nemojte nam više pomagati

SRNA
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić uputio je otvoreno pismo gradonačelniku Istočnog Sarajeva Nenadu Samardžiji u kome ga moli da više ne pomaže ovoj opštini.

"Za ovaj period od kada ste gradonačelnik i od kada bespogovorno izvršavate zahtjeve svojih saradnika skrivenih iza vas - mnogo ste nam pomogli", naveo je Ćosić, reagujući na izjave Samardžije da sredstvima u rebalansu budžeta grada Istočno Sarajevo pomaže opštinu Istočno Novo Sarajevo i da će se pomoći u realizaciji određenog infrastrukturnog projekta na području opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ćosić kaže da u ovom periodu nisu dobili ni marku direktnih transfera iz budžeta grada Istočno Sarajevo, ali su dobili "bezbroj posjeta građevinske inspekcije s ciljem otkrivanja takozvane građevinske mafije".

"Dobili smo i niz izgubljenih sudskih presuda za ujede pasa lutalica čije uklanjanje su trebale da plate Vaše službe našim novcem od komunalnih taksi i naknada, dobili smo sve Vaše analize da je grijanje naših toplana u srednjim školama najskuplje od svih oblika grijanja, te da ćete tražiti jeftinije izvore zagrijavanja", napomenuo je Ćosić.

On je dodao da su dobili i mnoštvo posjeta Samardžije centralnoj opštini grada Istočnog Sarajeva, gdje, igrom slučaja, on obavlja svoju funkciju, kao i gradonačelnikovu "rezoluciju da destabilizuju grad Istočno Sarajevo".

"Međutim, na našu zajedničku žalost, u realnosti nismo dobili ama baš ništa, odnosno opština Istočno Novo Sarajevo i njeni građani od grada Istočno Sarajevo, koji Vi predstavljate, nisu dobili ništa", rekao je Ćosić, koji je u prilogu pisma dostavio i analizu o izdvajanju sredstava iz budžeta grada Istočno Sarajevo za opštine u sastavu grada putem direktnih transfera.

On je odbacio i tvrdnje da se izdvaja za opštinu Istočno Novo Sarajevo tako što se vraćaju rate kredita za zgradu administrativnog centra grada koja se nalazi na području opštine Istočno Novo Sarajevo.

"Ako je to zaista tako, i ako se ta sredstva izdvajaju za našu opštinu, javno Vas pozivam da Skupštini grada Istočno Sarajevo predložite odluku kojom će vlasništvo nad zgradom grada Istočno Sarajevo 2022. godine, kada Vam ističu sve rate kredita za administrativni centar, biti preneseno na opštinu Istočno Novo Sarajevo. Do tada, prestanite da nas obmanjujete", naveo je Ćosić.

On je ocijenio da, iako korektna i profesionalna, ranija saradnja sa gradonačelnikom nije dala rezultate.

"Za nas političare izbori pred nama su mjerilo rada i rezultata, ali će sud vremena da nametne pečat i Vama i meni, kao osobama koje su radile za građane ove opštine i grada, čiji ste Vi gradonačelnik, a ja načelnik", zaključio je Ćosić.