Nove ideje
75

"Moj dnevnik" nudi zanimljive izazove za djecu i olakšice za nastavnike tokom koronavirusa

A. B.
S obzirom na to da je zajedništvo i uzajamna podrška neophodna dok traje koronavirus, COI Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika nastoje olakšati izolaciju djeci, a online nastavu učiniti zanimljivom i efikasnom. Tako je i ove sedmice pripremljeno mnoštvo ideja za učenike, ali i olakšica za nastavnike.

Za ponedjeljak iz kreativne radionice dolazi "Moj dnevnik" koji je predviđen za djecu svih uzrasta i napravljen s ciljem da dječiju svakodnevnicu oboji različitim kreativnim i učećim aktivnostima. Također, djeca mogu voditi svoj vlastiti dnevnik koji im pomaže da se nose sa različitim emocijama, stanjima, ali i da ostane trajna uspomena na jedan specifični period.

"Nastavnici mogu iskoristiti 'Moj dnevnik' da bolje upoznaju djecu ali i povežu nastavno gradivo sa istim jer obiluje različitim učećim izazovima", naveli su iz COI Step by Step.

"Moj dnevnik" možete preuzeti na ovom linku i potpuno je besplatan. Napravljen je kao "word template" da bi bio kompaktibilan sa svim uređajima. Također, kratki video za uputstva možete pogledati OVDJE.

Mjesto susreta je www.inskola.com platforma na kojoj, tokom sedmice, nastavnici mogu pronaći raznovrsne ideje i aktivnosti za rad s djecom, metode i strategije, sedmične izazove, ali i grupe za psihološku podršku za nastavnike/ce, webinare na tražene teme i linkove na korisne sadržaje.

Svoje ideje i komentare možete postaviti i na društvenoj mreži Step-a.