BiH
1

Mogherini u Sarajevu, Dodik u Moskvi: Predsjednik RS-a u srijedu odlazi u Rusiju

Piše: I. P.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U vrijeme posjete Federice Mogherini Bosni i Hercegovini predsjednik RS-a Milorad Dodik boravit će u glavnom gradu Ruske Federacije.

Naime, predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik održat će 2. marta predavanje na prestižnom Institutu za međunarodne odnose u Moskvi.

Kako je potvrđeno na zvaničnoj stranici Instituta, Dodik će predavanje održati za studente u okviru Balkanskog kluba Instituta za međunarodne odnose. Ono je zakazano za četvrtak u 11 sati po lokalnom ili 12 sati po našem vremenu.

Također, Dodik će se tokom posjete Ruskoj Federaciji koja zapravo počinje u srijedu vjerovatno sastati sa ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom.

Ono što je zanimljivo jeste da u isto vrijeme u pojsetu Bosni i Hercegovini dolazi visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Federica Mogherini.

Ona će se prvo sastati sa članovima Predsjedništva BiH, a potom se obratiti studentima osam javnih univerziteta u Bosni i Hercegovini.

Također, Mogherini će se susresti i s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, dvoje zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara, i ministrom vanjskih poslova BiH.