BiH
0

Modriča: Skoro 10.000 KM za projekte mladih

SRNA
Modriča
Modriča
Opština Modriča će za finansiranje četiri projekta Omladinskog parlamenta, koji će biti realizovani tokom školske 2012/2013. sa ciljem poboljšanja uslova školovanja i života mladih, izdvojiti 9.964 KM.

Javnim izjašnjavanjem mladi parlamentarci Modriče odlučili su se za veliki, 7.000 KM vrijedan projekat postavljanja nove ograde oko Srednjoškolskog centra. Dio poslova realizovali bi učenici Mašinske škole.

Od malih projekata prednost je data nabavci opreme za školsku radionicu, postavljanju ormarića za opremu u školskoj radionici i organizaciji turnira u malom fudbalu na kraju školske godine.

Vrijednost četiri projekta Omladinskog parlamenta koji su u potpunosti ili djelimično realizovani u prošloj godini iznosi 9.845 maraka.

Na danas održanoj sjednici parlamenta, načelnik opštine Mladen Krekić pohvalio je Omladinski parlament koji je u Modriči počeo sa radom prije četiri godine i najavio punu podršku toj organizaciji.

Krekić je istakao opredjeljenje lokalne uprave da pomaže mladim u školovanju i zapošljavanju te da podstiče sve pojedince i omladinske grupe u Modriči na očuvanje životne sredine i unapređenje kulturnog, sportskog i ukupnog društvenog života mladih.

Sjednici Omladinskog parlamenta prisustvovali su predsjednik SO Petar Gagulić i direktor Srednjoškolskog centra "Jovan Cvijić" Rajko Živković.