Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nove generacije su apsolutni odron. Nema odgoja, nema više dijete s kim da priča o svojim problemima pa tako izrastaju debili.
Ja sam starageneracija a nisam imao skim da pricam zato sto sam tad mislio kao ti da su drugi krivi
Pi**e balave, veze o zivotu nemaju, do 4 na telefonu, u pola 12 ustane još se diči time, ne zna drva iscjepati, ne zna zna veš mašinu uključiti, to sad na balkanu ne može bez "svoje divne mame" ništa. Svaka čast onoj djeci koja predstavljaju BiH na takmičenjima, sutra će da bježe odavde a nama da ostanu ovi đilkoši....
Sada svi govore da se telefoni u potpunosti zabrane. Ali razmislite... Sta je navelo djecu na to da ih koriste, sigurno nije jako zanimljiva i edukativna nastava koju vecina nasih nastavnika predaje, cast izuzecima
Toliko demagogije.. uvesti ogranicenje bla bla, jer se moraju cuti sa roditeljim... ma daj kakva smijurija... pa nismo mi imali mobitele pa su nasi roditelji prezivjeli da nas ne cuju 5-6 sati dnevno... cuj ne mogu zabraniti? Mogu i te kako.. zabraniti donosenje mobitela u skolu skroz.. koga uhvate sa mob.ukor pred izbacenje i rijesen problem... Svakako da se djeca malo socijalizuju..
Mohbitele i vjeronauku izbahcit što dalje od škola. I kakve veze ima vjera sa naukom pa da se tako zove???? Poyy
Pa vjera je nauka za pojedince, sve sto im treba u zivotu... tuga...
Samo instalirate ometače internet signala i problem rjesen. Kad nema interneta onda nece imati ni sta tipkati
@Govornik Netacno. Postoje i aplikacije i igrice koje ne zahtijevaju internet...
Kompletna zabrana je teška bez ormarića (nešto kao što je Francuska uvela ove godine), ali je vjerovatno potrebna u osnovnim školama. U srednjim je vjerovatno jako loša ideja i samo bi dovelo do toga da djeca nose dva mobitela ili nešto slično.
Zabraniti mobilni telefon u skolskim intitucijama i cao dzaci. Ne kontam sto je to problem uraditi, izglasati zakon i tacka.
Zabraniti u potpunosti. Jer danasnje generacije izadju iz skole ne znaju ni gdje su isli, niti sta su ucili.
na ulazu u školu ostavljati u ormarićima vidiš da su djeca poludila za telefonima
Zabraniti skolu
Totalno ih zabraniti.Mnogi ucenici preko mobitela rade testove.Prva gimnazija poznata po tome
nema ni paše ni vasve a ni jasminke pa smiju sta im se cefne
Mobitel u skoli? Za sta? Koliko vremena su ljudi bili bez mobitela i sad kao treba na nastavi? Fino, od momenta ulaska do izlaska iz skole mobitele iskljuciti, poslije nek roditelj odredjuje vremensko koristenje mobitela. Veliki broj djece nepismeno a vi se ovim bavite...
Cuj dozirati adiktima? To je isto kao dozirati drogerasima drogu? Je li moguce? Nije. Zabrana potpuna kao i u svim ozbiljnim zemljama u zapadnoj EU.
Zabraniti u toku nastave svakako
ne dajte djeci mobitele da nose u skolu i rjesen problem ne radjajte sebi naredbodavca zna se ko je glavni u kuci