Na zahtjev tužioca
46

Mladići koji su postavili plakate o "podijeljenoj BiH" saslušani u policiji u Tuzli

A. K.
Selman i Musić (Foto: Facebook)
Selman i Musić (Foto: Facebook)
Aktivisti tuzlanske Karton revolucije Adi Selman i Nedim Musić, koji su preuzeli odgovornost za postavljanje plakata koji prikazuju podijeljenu BiH saslušani su večeras u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.
Kako smo ranije objavili, Musić i Selman danas su preuzeli odgovornost za postavljanje plakata koji prikazuju podijeljenu BiH u Tuzli, Brčkom i Bijeljini. Svojim aktivističkim činom su, kako kažu, pokazali koliko smo zatrovano društvo, istaknuvši da su na plakatima prikazali trasu koridora 5C.

"Na zahtjev dežurnog kantonalnog tužioca upravo smo u svojstvu svjedoka ispitani od inspektora MUP-a TK povodom lijepljenja plakata sa nacrtanim koridorom 5C", kazali su Selman i Musić uz objavljivanje zajedničke fotografije.

Podsjećamo, tokom protekle noći, na području Tuzle, Brčkog i Bijeljine postavljeni su plakati koji prikazuju podijeljenu Bosnu i Hercegovinu, što je naišlo na oštre reakcije javnosti. Cijeli slučaj su počeli ispitivati i pripadnici policije u spomenuta tri grada.

Ranije tokom dana iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK je rečeno da aktivnosti provode po nalogu tužilaštva.