Glumio simpatičnog starca
0

EKSKLUZIVNO / Mladić se raspitivao o Sarajevu i kući na Pofalićima

Piše: Almir Panjeta
Ratko Mladić
Ratko Mladić
Po dolasku na aerodrom u Rotterdam Ratko Mladić ponašao se komotno, šarmirao prisutne i želio je ostvariti dojam simpatičnog starca, saznaje portal Sarajevo-x.com detalje dolaska donedavno najtraženijeg haaškog bjegunca.

Mladića su na aerodromu dočekali ambasador Srbije, te s obzirom da je i državljanin BiH, ambasadorica naše zemlje u Holandiji Miranda Sidran-Kamišalić.

"Najprije se kratko zadržao sa predstavnikom Srbije, nakon čega je prišao ambasadorici Sidran i uzeo je za ruku. Počeo joj je pričati o sebi, o moždanom udaru koji je preživio, unucima i običnim stvarima. Pitao je kako je u Haagu i pokušavao šarmirati prisutne", ispričao je izvor kolegama iz "Slobodne Bosne" uz čiju pomoć vam prenosimo ekskluzivne detalje njegovog dolaska u Rotterdam:

"Kada se pojavio, nije uopšte izgledao kao čovjek koji je počinio toliko zlo. Ali, iz bližeg kontakta ipak se moglo vidjeti da je dio snage iz njega možda izašao, ali je zlo ipak ostalo! Raspitivao se o situaciji u Sarajevu i kazao da ga najviše interesuju Pofalići gdje je imao kuću koju su mu, kazao je, spalili muslimani".

Kako je kazao izvor SB, Mladić nije uopšte izgledao kao bolestan čovjek i niz stepenice se kretao bez većih poteškoća. Kako smo saznali, ambasadoricu Sidran susret s Mladićem je izuzetno pogodio, posebno činjenica da ju je želio držati za ruku.

"Pričao je neke obične stvari. Dok ju je držao desnom rukom, nekome od prisutnih je mahnuo lijevom. Liječnici iz Haaga koji su došli da ga dočekaju, vjerovatno su očekivali polumrtvog čovjeka, ali izgleda da su i oni iznenađeni činjenicom da se sa svojih 68 godina tako dobro kreće. Činilo se da bi, da ga nisu odveli ka helikopteru koji ga je prebacio za Haag, on bi još sjedio na aerodromu i ćaskao", kazao je izvor SB.