Prevezen helikopterom
0

Mladić iz Širokog Brijega uspješno operisan u Zagrebu

SRNA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Fudbalski klub ''Slavija'' iz Istočnog Sarajeva saopštio je da su fudbaleri ovog kluba srećni što je 16-godišnji mladić - zbog čijeg je hitnog transporta helikopterom u bolnicu u Zagreb sinoć prekinuta utakmica sa ''Zrinjskim'' u Mostaru - uspješno je operisan i njegovo stanje stabilno.

Utakmica je prekinuta u 33. minutu kada je na stadion u Mostaru sletio helikopter koji je mladića prevezao do Splita, odnosno Zagreba, jer mu je hitno bila potrebna operacija u Hrvatskoj. Helikopter je sletio na stadion koji se nalazi u blizini mostarske bolnice gdje je mladić bio hospitalizovan.

''Spašavanje mladog ljudskog života najveći je prioritet i fudbaleri 'Slavije' i rukovodstvo kluba sretni su jer je akcija spašavanja mladića imala uspješan ishod, a neočekivano i sami su na neki način bili dio ove priče s sretnim krajem'', navodi se u saopštenju FK ''Slavija''.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić je imao krvarenje u mozgu, zbog čega je mostarska bolnica tražila hitan prevoz mladića kojeg su u Kliničko bolničkom centru (KBC) ''Rebro'' u Zagrebu čekali doktori. 

Mladića je trebalo da preveze avion Vlade Hrvatske, ali pošto nije bilo uslova za slijetanje, helikopterom je prevezen za Split, a potom vladinim avionom za Zagreb gdje je hospitalizovan u KBC ''Rebro''.