BiH
0

Mladi sindikalisti iz cijele BiH izvest će performans ipred BBI centra

FENA
U sklopu obilježavanja 29. aprila, Dana trgovaca, Sindikat trgovine i uslužnih djelatnosti BiH (STBiH) danas u 11:55 sati u Sarajevu, na Trgu djece Sarajeva, organizira performans koji će izvesti više od 100 mladih iz cijele BiH.

Oni će se okupiti u ovoj akciji kako bi spomenuti dan, kao i prvomajski praznik, iskoristili za slanje poruke predstavnicima vlasti i cijeloj javnosti da su neophodne stvarne institucionalne reforme koje će riješiti rekordnu nezaposlenost i štititi radnike na njihovom radnom mjestu, ali i vratiti nadu i vjeru u budućnost za sve mlade generacije koje žele ostati i živjeti u BiH.

Ovoj akciji pridružit će se i povjerenici sindikata trgovine iz Hrvatske i Crne Gore kako bi podržali bosanskohercegovačke mlade i radnike u njihovoj borbi za bolju i pravedniju budućnost.

S obzirom na to da radnici u sektoru trgovine i uslužnih djelatnosti ne mogu da iskoriste svoje zakonom zagarantovano pravo na odmore i praznike, STBiH već petu godinu zaredom obilježava 29.april kao svoj dan kako bi ujedno ukazao na činjenicu da većina radnika u ovom sektoru će praznike provesti na svom radnom mjestu, saopćeno je iz STBiH.