Ne žele u NATO
24

Mladi SDS-a Dodiku dali 40.000 potpisa: Hoće li naši vojnici ratovati za tuđe interese?

I. P.
Članovi Omladine Srpske demokratske stranke (SDS) danas su u Predsjedništvo BiH predali potpise građana Republike Srpske sa zahtjevom za hitno javno objavljivanje dokumenta Program reformi BiH.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Potpisi su sakupljali u gradovima Republike Srpske u periodu između 9. i 16. decembra, a sakupljeno je 40.171 potpis sa zahtjevom da se objelodani dokument reformi koje je potpisao član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Mi se pitamo da li će naš novac odlaziti na nabavku naoružanja, da li će naši vojnici ratovati u tuđim državama za tuđe interese. Postavljamo pitanje koje je od javnog interesa svih građana BiH jer se to tiče svih nas i naših budućih generacija", rekla je Bojana Golijanin, član Aktiva mladih SDS-a Općinskog odbora Istočno Novo Sarajevo.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Marko Sikira, predstavnik Omladine SDS-a sa Pala kaže da je nedopustivo da se ovakve odluke donose iza leđa građana.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

"Zato je ovih 40 hiljada potpisa poruka Dodiku da donošenje odluka u tajnosti neće biti politička praksa jer ćemo svaki put na ovakvo ponašanje alarmirati javnost ovakvim inicijativama", rekao je Sikira naglasivši da je stav SDS-a da srpski narod u BiH treba slijediti stav Srbije po pitanju integracija u NATO.