Odbrana lidera
2.7k

Mladi SDA pozvali članove da stave fotografiju Bakira Izetbegovića na Facebook profile u znak podrške

Klix.ba
Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije krenula je u kampanju odbrane lika i dijela predsjednika SDA Bakira Izetbegovića na društvenoj mreži Facebook.

"Poštovani članovi, predsjednici, obavezno, molimo vas da u znak podrške predsjedniku Bakiru Izetbegoviću nekoliko dana njegovu sliku postavimo kao svoju profilnu sliku na profilima društvenih mreža", stoji u poruci koju Asocijacija mladih SDA na čelu sa Salkom Zildžićem šalje mladim članovima SDA.

Kampanja podrške uslijedila je nakon žestokih reakcija političara iz susjedne Srbije i predstavnika Srba u institucijama BiH na izjavu Bakira Izetbegovića o priznavanju Kosova.

Inače, ovo nije prvi put da je Asocijacija mladih SDA pozvala na "mobilizaciju" mladih na Facebooku. Naime, u martu je SDA izdala uputstvo članovima da obavezno iskažu podršku Bakiru Izetbegoviću u postovima na Facebooku i to nakon što je član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović žestoko kritikovan zbog odbijanja zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

"Zadužuju se svi OO AM SDA da na svojim privatnim Facebook profilima (predsjednici i članovi OO AM SDA) i na zvaničnim stranicama Asocijacija mladih SDA BiH obazeno iskažu podršku predsjedniku gospodinu Bakiru Izetbegoviću", navedeno je u tadašnjoj instrukciji.