{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mladi novinari se družili sa ambasadorom SAD-a Patrickom Moonom

F
24.5.2012. u 20:12
0
0
Mladi novinari se družili sa ambasadorom SAD-a Patrickom Moonom
0
Mladi novinari se družili sa ambasadorom SAD-a Patrickom Moonom
Drugi ciklus edukacijskog programa "Online mediji i medijska konvergencija" okončan je danas druženjem u Mediacentru ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u BiH Patricka S. Moona sa studentima novinarstva.
Naredni ciklus edukacije očekuje se u martu 2013. godine.

Ambasador je učesnicima dodijelio certifikate o završenom programu i pisma preporuke te s njima razgovarao o impresijama o samom programu, kao i različitim pitanjima vezanim za edukaciju novinara i novinarstvo u BiH, ali i u njegovoj zemlji.

Program je uključivao devet dana treninga vezanog za online novinarstvo, nove medije i produkciju multimedijalnih sadržaja, kao i tri sedmice prakse u jednom od bh. online medija.

Učesnici programa, studenti novinarstva i mladi novinari, izrazili su zadovoljstvo programom i istakli potrebu za sličnim edukacijama u budućnosti.

Kao prednosti ovog programa ističu jedinstvenu priliku za praktičan rad, produkciju multimedijalnih sadržaja, angažman na online medijima, kao i mogućnost da praksu obave izvan njihovog matičnog grada.

Polaznici programa također navode da im je učešće u programu omogućilo profesionalnu razmjenu i interakciju s kolegama iz drugih dijelova BiH.

Edukacijski program „Online mediji i medijska konvergencija“, održan je zahvaljujući podršci USAID-a u okviru SIM projekta (Jačanje nezavisnih medija), koji implementira Internews BiH, u kooperaciji s Mediacentrom Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: