BiH
16

Mladi iz Zagreba obilježavaju stradanje Bošnjaka u Srebrenici

FENA
Srebrenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Srebrenica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U spomen žrtava srebreničkog genocida, Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba 25. i 26. maja organizira VI. konvoj mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja pod nazivom "Da se nikad ne zaboravi".

Kao i do sada, Konvoj će okupiti mlade iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine koji će u zajedničkom posjetu Memorijalnom centru u Potočarima odati počast nevino stradalim Bošnjacima u julu 1995. godine, saopćeno je iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.

Ove godine se 11. jula, koji je Europski parlament proglasio Danom sjećanja na genocid u Srebrenici, što je potvrdio i Hrvatski sabor, obilježava njegova sedamnaesta godišnjica.

Upravo organizacijom Konvoja koji je postao tradicionalno godišnje okupljanje mladih Bošnjaka Hrvatske i njihovih prijatelja Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba želi skrenuti pozornost javnosti na ovaj stravičan događaj koji se desio u Europi XX. stoljeća.

"Ove godine glavni cilj ovog projekta je da u suradnji s obrazovnim institucijama Grada Zagreba djelujemo na podizanju svijesti mladih ljudi o važnosti tolerancije i uvažavanja drugog, punom poštovanju ljudskih i manjinskih prava te o neprikosnovenosti ljudskog života i dostojanstva“, navodi se u saopćenju.