BiH
7

Mladi Goražda za djecu oboljelu od raka: Koncert i poruke ljubavi i podrške

Piše: E. A.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Goražde je sinoć bilo u znaku rocka. Humanitarni koncert za djecu oboljelu od raka u Velikoj Sali Centra za kulturu organizirala je Mreža organizacija koja okuplja mlade ljude iz ovog grada. U humanoj misiji udružili su se "KUM" - No Hate LT Goražde - ASuBiH LT Goražde, goraždanska rock škola a ulaznice i vrpce za koncert povodom Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka prodavale su se po simboličnoj cijeni od tri KM.

Podršku humanom činu mladih Goražda dali su brojni sugrađani iako mnogi od njih nisu bili na koncertu, to su prepustili mladima.

Na koncertu su nastupili članovi "Rock škole Goražde", devet bendova, mlada goraždanka Adna Obuća uz pratnju benda "Poligraf "a publika je uživala i u plesnom performansu mladih No Hate tima. Svi zajedno imali su jedan cilj, dati podršku djeci oboljeloj od raka.

Koncert je zapravo dio aktivnosti koje Udruženje Srce za djecu koja boluju od raka u Federaciji BiH organizuje povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka čemu su se svim srcem pridružili mladi ljudi iz grada na Drini.

"Prihod je namjenjen za izgradnju roditeljske kuće. Djeca koja su oboljela i liječena od raka su zaista grupa na koju rijetko ko misli i pruža im podršku. Želimo im pokazati da nisu sami i da ima onih koji žele da im pomognu", kazao je Nihad Ferhatović, voditelj koncerta.

Mladi su sinoć pokazali da kultura u Goraždu nije zamrla u gradu na Drini.

"Nema dovoljno kulturnih sadržaja posebno u zimskom periodu jer je hladno. Ali mi smo željeli da se ovo desi i mjesecima smo se spremali. Koncert je namijenjen djeci oboljeloj i liječenoj od raka i ima jednu humanu misiju, što nam je posebno drago", kaže Arman Bešlija, jedan od organizatora.

Mladi u Goraždu obilježit će i Svjetski dan borbe protiv nasilja nad ženama a poruke protive nasilja iz Goražda će se poslati predstavom koju spremaju za večeras u 20 sati na sceni Centra za kulturu.

"Predstava je jako emotivna jer djevojke koje su to pripremile stvarno su uložile trud ali i emocije",kaže Bešlija koji je pozvao sugrađane da danas budu dio ovog sadržaja u goraždanskom Centru za kulturu.