Komentari (236)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od srca sve najbolje momcima i puno uspjeha u daljem obrazovanju. Divno je znati da jedna takva institucija vec 800 godina kontinuirano radi i promovira ispravne vrijednosti. ''Natjecite se u dobru''!
"obrazovanju" Ja obrazovanja i govana....Religija i religijsko smece. Najvise ljudi je ubijeno u ime boga od postojanja ove planete.
@AQmega9 Šta Španci i Portugalci u Južnoj Americi? Koristiš argument koji ti nikako ne koristi.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Imao sam priliku da radim za Franjevački samostan kod pivare. Pitali su me za vjeru da mi za ručak ne bi poslužili nešto što ne jedem. Ali vrh je bio kada su mi poslužili "baklavu" koju su oni napravili. Svaka vam čast.
Ubise se od drkanja :D Salim se malo...extra su momci , sretnem ih cesto kod muzicke , a nerijetko se i pozdravim :) Ovo je moje Sarajevo
Ja volim Bosnu sa svim sarolikostima koje nudi. To je Bosna koja nikome nije tijesna. Sretno momci.
Evo jedna surova istina za kozojebe: https://hiddenlolcdn.com/i/157996.jpg
Tako je - BOSANSKI FRATRI! BOSNA BOSANCIMA - nikad bosnjacima, hrvatima, srbima! SMRT FASIZMU!
Fratri bi trebali da se odmetnu od Vatikana i reafirmišu učenje krstjana. Malo je pisanih dokumenata o učenju krstjana ali ono što je poznato o njihovom dualizmu liči na Zaratustrino učenje i mnogo je interesantnije od dosadnih klasičnih monoteista.
Tudume, krstjani nisu bili dualisti,gnostici ili sofisti i potpuno razlicit pojam su od bogumila kojih je bilo u Bosni najvise 2%. Kada gradite mitove, bar baratajte cinjenicama. Krstjanin je nista drugo vec pučki naziv za katolike (latini također), a rišćani naziv za pravoslavce. Doduše. zbog zemljopisne izoliranosti, na kratko su se "odmetnuli".
@krstjanin Razumije se seljačić u pučke nazive he, he, he. I prepozna, boljševik, odmah graditelje mitova he, he...Idi spavaj budalo jedna.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
duboko postovanje
neki dan prolazim pored Ahmica i sjetih se Kolindinih nosilaca EU vrijednosti!
Pitam se da li su ovi sto hvale fratre ikad culi za knjigu MAGNUM CRIMEN?
Zasto ne kazu sta rade u nedostatku zena
To tebe interesuje? You naughty boy.
pozdrav nasim franjevcima...sve u svemu svjetli primjer nacije drustva i drzave za razliku od nasih politicara koje vjernije slusamo od njih...pozdrav zemljaku zelimiru
Taj fakultet je lakrdija, a ovi fratri kad se zarede traze samo u kojoj zupi ce dobiti novog passata i kurve. Malo ih je postenih i posvecenih pozivu. Zavjetuju se na siromastvo (sv franjo nije imao nista osim one grube odjece na sebi), a ovamo uzivaju sve poroke. Osim toga su u stalnom sukobu sa kardinalom i isusovcima oko zemlje, medje i novca. A pred izobre kako se ponasaju za oltarom da ne pricam. Kakvi su bili u turskom dobu govori i to da kada vidis svecenika moras pasti na koljena
Pa nemaju ni fratri ništa. Automobili koji se vozaju su u vlasništvu župe i ne mogu ga ni kupiti ni prodati bez odobrenja vjernika kao i kuće u kojim žive su u vlasništvu svake pojedine župe.
I taman kad se naviknu na nove župljane presele ih negdje drugo na sluzbu i opet jovo nanovo
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Daj boze da to bude kako treba prvo po drzavu a onda i sve nas u njoj
Samo da još koke i sve bi bilo idealno
gdje god sam bio kod franjevaca imam samo riječi hvale ☺meni nekako najdraži red u rkc.
Kad si najbliži sa njima, kad njih ima najviše u BiH. Ostali redova samo po jedan svećenik